2015-08-16 16:01

2015-08-16 16:01

De får spela i Karlskoga

BOWLING: Konkursen förhindrar spel i hallen

Kristinehamns båda bowlingklubbar får finna sig i att spela alla matcher på bortaplan i höst. Hemmamatcherna kommer att spelas i Karlskoga sedan Kristinehamns bowling gått i konkurs.

– Vi har inget annat val om vi vill fortsätta spela, säger Pajo Vujic, lagansvarig för Christinehamns BK.

Han berättar att nästa möte om vad som ska hända med Kristinehamns bowlinghall inte är förrän den 22 september, en dryg vecka efter att serien har dragit i gång. Med tanke på att förbundet vill ha programmet klart med spelplatser innan serien startar har CBK och Lusaskens BK båda valt att lägga sina hemmamatcher i Karlskoga.

– Vi får spela där åtminstone fram till årsskiftet. Kommer vår hall i gång under hösten kan vi byta tillbaka efter nyår, säger Pajo Vujic.

Han menar att hallen i Kristinehamn är felbyggd och att det är därför det är så svårt att få lönsamhet här:

– Hallen i Karlskoga är betydligt mer kompakt med tio banor och servering bakom. Här har du hela överplanet i huset. Det går åt dubbelt så mycket folk att sköta den. Räkna med att en anställd kostar en halv miljon kronor om året så inser du hur det påverkar resultatet.

– Vi har inget annat val om vi vill fortsätta spela, säger Pajo Vujic, lagansvarig för Christinehamns BK.

Han berättar att nästa möte om vad som ska hända med Kristinehamns bowlinghall inte är förrän den 22 september, en dryg vecka efter att serien har dragit i gång. Med tanke på att förbundet vill ha programmet klart med spelplatser innan serien startar har CBK och Lusaskens BK båda valt att lägga sina hemmamatcher i Karlskoga.

– Vi får spela där åtminstone fram till årsskiftet. Kommer vår hall i gång under hösten kan vi byta tillbaka efter nyår, säger Pajo Vujic.

Han menar att hallen i Kristinehamn är felbyggd och att det är därför det är så svårt att få lönsamhet här:

– Hallen i Karlskoga är betydligt mer kompakt med tio banor och servering bakom. Här har du hela överplanet i huset. Det går åt dubbelt så mycket folk att sköta den. Räkna med att en anställd kostar en halv miljon kronor om året så inser du hur det påverkar resultatet.