2015-08-14 09:45

2015-08-16 12:21

Foto: Sanna Sandberg

Ankensteins monster gick hem hos stora och små

BJÖRNEBORG: Föreställningen Ankensteins monster gav publiken en resa i känslor

Vi är nog många som har ett monster eller två i garderoben. I torsdagskväll fick barnen som kom till Folkets park i Björneborg träffa Doktor Ankenstein och hans monster. Barnen fick följa med på deras resa genom förtvivlan, glädje och hopp.

Under mikromusikalen Doktor Ankensteins monster får publiken följa med in i doktorns, gestaltad av Anders Lindahl, värld. Doktorn som ledsamt nog inte får vara med sina kompisar och spela fotboll bygger i stället ett eget monster att umgås med. Monstret, gestaltat av Ayla Kabaca, kommer till genom doktorns galna idéer och han får lära monstret att leva uppkopplad via en sladd i magen. Monstret och doktorn blir riktiga kompisar och Ayla Kabacas gestaltning är under den 45-minuter långa föreställningen helt fantastisk.

Lite senare in i föreställningen får dock doktorn tillslut ett samtal från sina vänner att han är välkommen att vara med och spela en fotbollsmatch ändå. Doktorns samvete klyvs när han inser att han inte kan ta med sin nya vän då sladden hon är uppkopplad till är alldeles för kort. Han tar ändå beslutet att lämna sin nya vän vilket resulterar i ett monster i förtvivlan. Barnen hänger med in i den dystra känslan av ensamhet och ser förtrollade ut där de sitter på filtar på golvet framför scenen. Men plötsligt händer det något som får monstret att skina upp. Doktorn kommer tillbaka då samvetet till slut sa ifrån.

– Men är inte du och spelar fotboll? frågar monstret och ser ledsen ut.

– Nej, jag gick aldrig dit. Vi kan dansa som du ville i stället, säger doktorn.

Han får sedan den briljanta idén om att koppla upp monstret till batteri i stället så hon kan bli flyttbar i stället för stillastående och en enorm glädje bryter ut.

Både Ayla Kabaca och Anders Lindahl presterar båda bra sång och teater. De bjuder in barnen till att vara med under hela föreställningen. Tanken bakom mikromusikalen är genomtänkt och suverän på många plan. Det är okej att vara annorlunda. Det är okej att vara ensam. Allt kommer att lösa sig. Ankenstein och hans monster får oss alla att tro det i alla fall.

 

Under mikromusikalen Doktor Ankensteins monster får publiken följa med in i doktorns, gestaltad av Anders Lindahl, värld. Doktorn som ledsamt nog inte får vara med sina kompisar och spela fotboll bygger i stället ett eget monster att umgås med. Monstret, gestaltat av Ayla Kabaca, kommer till genom doktorns galna idéer och han får lära monstret att leva uppkopplad via en sladd i magen. Monstret och doktorn blir riktiga kompisar och Ayla Kabacas gestaltning är under den 45-minuter långa föreställningen helt fantastisk.

Lite senare in i föreställningen får dock doktorn tillslut ett samtal från sina vänner att han är välkommen att vara med och spela en fotbollsmatch ändå. Doktorns samvete klyvs när han inser att han inte kan ta med sin nya vän då sladden hon är uppkopplad till är alldeles för kort. Han tar ändå beslutet att lämna sin nya vän vilket resulterar i ett monster i förtvivlan. Barnen hänger med in i den dystra känslan av ensamhet och ser förtrollade ut där de sitter på filtar på golvet framför scenen. Men plötsligt händer det något som får monstret att skina upp. Doktorn kommer tillbaka då samvetet till slut sa ifrån.

– Men är inte du och spelar fotboll? frågar monstret och ser ledsen ut.

– Nej, jag gick aldrig dit. Vi kan dansa som du ville i stället, säger doktorn.

Han får sedan den briljanta idén om att koppla upp monstret till batteri i stället så hon kan bli flyttbar i stället för stillastående och en enorm glädje bryter ut.

Både Ayla Kabaca och Anders Lindahl presterar båda bra sång och teater. De bjuder in barnen till att vara med under hela föreställningen. Tanken bakom mikromusikalen är genomtänkt och suverän på många plan. Det är okej att vara annorlunda. Det är okej att vara ensam. Allt kommer att lösa sig. Ankenstein och hans monster får oss alla att tro det i alla fall.

 

  • Sanna Sandberg