2015-08-03 06:00

2015-08-03 06:00

Mona Nylin till Österviks Kapell

MUSIK: Visor i pop- och folkstil

Singer/songwritern och konstnären Mona Nylin gästar imorgon för andra gången Österviks kapell med visor i pop- och folkstil. Hon har under några år rest med sin musik mellan New York, Berlin och Israel men är nu på hemmaplan och jobbar med ett nytt skivprojekt.

Mona började sjunga och spela låtar redan när hon var liten. Då kretsade musicerandet mest kring artister som Evert Taube. I dag skriver hon mycket eget material och inspireras av 70-tals artister som exempelvis Neil Young.

– Jag vet inte riktigt vilken genre min musik går under. Jag skriver visor där berättandet är i fokus. Vissa låtar drar åt pop-hållet medan andra påminner mer om folkmusik, berättar Mona.

Med viljan att sprida sin musik och äventyret i sikte reste hon år 2007 till New York för att pröva lyckan.

– Jag tror min musik gick hem ganska bra och resan var en av de häftigaste upplevelserna jag haft, säger hon.

Repris i Östervik

Imorgon intar Mona Österviks kapell för andra gången och kommer att bjuda på både svenskt och engelskt material med en del låtar från nya skivan. Hon uppträder ensam och ackompanjerar sina visor med både gitarr och piano.

– Förra året när jag spelade där fick jag ett oerhört fint mottagande. Jag ser verkligen fram emot spelningen och hoppas på många besökare, säger hon.

Mona började sjunga och spela låtar redan när hon var liten. Då kretsade musicerandet mest kring artister som Evert Taube. I dag skriver hon mycket eget material och inspireras av 70-tals artister som exempelvis Neil Young.

– Jag vet inte riktigt vilken genre min musik går under. Jag skriver visor där berättandet är i fokus. Vissa låtar drar åt pop-hållet medan andra påminner mer om folkmusik, berättar Mona.

Med viljan att sprida sin musik och äventyret i sikte reste hon år 2007 till New York för att pröva lyckan.

– Jag tror min musik gick hem ganska bra och resan var en av de häftigaste upplevelserna jag haft, säger hon.

Repris i Östervik

Imorgon intar Mona Österviks kapell för andra gången och kommer att bjuda på både svenskt och engelskt material med en del låtar från nya skivan. Hon uppträder ensam och ackompanjerar sina visor med både gitarr och piano.

– Förra året när jag spelade där fick jag ett oerhört fint mottagande. Jag ser verkligen fram emot spelningen och hoppas på många besökare, säger hon.