2015-07-29 06:00

2015-07-29 06:00

"Gör om och gör rätt"

TRAFIK: Läsarna tycker till om Norra Staketgatan

NKP:s läsare är inte särskilt imponerade av förslaget att låta Norra Staketgatan bli gångfartsgata förbi Brogårdsgymnasiet. På tidningens Facebook-sida har flera personer valt att kommentera förslaget.

Måndagens artikel hann knappt delas via Facebook innan kommentarerna började ramla in. Anna Lena Evehäll skriver:

– Tokerier är min spontana kommentar. Inga bilar i centrum verkar vara tanken. Ogästvänligt tänkt!

Det är fler som är inne på samma spår. Moderaten Larsgöran Larsson hoppas att det varken blir gatuavstängning eller skolbygge medan Anna Thyberg ifrågasätter varför man ska bygga en ny skola när man inte ens har råd att utöka de gymnasieprogram som redan finns.

Alternativ placering

Bertil Hellberg föreslår ironiskt att man kan stänga av hela staden och hänvisa till Karlstad eller Karlskoga i stället. I ett senare inlägg lyfter han fram tomten bakom Statt. Den ligger redan vid en gågata och ett bygge där kommer inte att påverka trafiken negativt.

– Denna tomt är öronmärkt för skola! Den tomten räcker gott och väl för ett icke ”skrytbygge”, skriver han.

En annan som ger sig in i debatten är Roberth Andersson:

– Galet, jag har diskuterat detta länge med en viss politiker som prompt sagt att gatan inte ska stängas av (ska förvisso bli gångfartsområde, men effekten blir nästan densamma) men jag har hävdat tvärtom vilket är förödande för centrum.

Roberth Andersson och Bertil Hellberg är båda ense om att fordonsutbildningar gör sig bättre längre från centrum.

– Ytterligare ett vansinnesförslag som kommer att göra det ännu svårare att ta bilen till stan. Vill kommun lägga ner centrum eller? undrar Niclas Ekeroth.

”Totalt vansinne”

Erik Ågren (C) är en annan politiker som också kommenterar förslaget:

– Jag tycker att det är totalt vansinne att kosta på så mycket pengar på något som man inte har täckning för. Man har inte råd att bygga en liten skola i södra kommundelen, men ett stort bygge i staden. I juni fanns det nio sökande till teknikprogrammet till hösten, men bara åtta kommer in. Då undrar jag var logiken i detta finns? Cirka 140 miljoner för ett skrytbygge. Gör om och gör rätt.

Rasmus Norling kommenterar det faktum att glasbron som skulle förbinda de båda skolbyggnaderna nu har tagits bort ur förslaget.

– Det var det enda argument som blev avgörande i att lokalisera skolbyggnaden just till Björktrasten. Det här förslaget blir bara snurrigare och snurrigare, skriver han.

Facebook-tråden är fortfarande öppen om fler vill kommentera förslaget.

Måndagens artikel hann knappt delas via Facebook innan kommentarerna började ramla in. Anna Lena Evehäll skriver:

– Tokerier är min spontana kommentar. Inga bilar i centrum verkar vara tanken. Ogästvänligt tänkt!

Det är fler som är inne på samma spår. Moderaten Larsgöran Larsson hoppas att det varken blir gatuavstängning eller skolbygge medan Anna Thyberg ifrågasätter varför man ska bygga en ny skola när man inte ens har råd att utöka de gymnasieprogram som redan finns.

Alternativ placering

Bertil Hellberg föreslår ironiskt att man kan stänga av hela staden och hänvisa till Karlstad eller Karlskoga i stället. I ett senare inlägg lyfter han fram tomten bakom Statt. Den ligger redan vid en gågata och ett bygge där kommer inte att påverka trafiken negativt.

– Denna tomt är öronmärkt för skola! Den tomten räcker gott och väl för ett icke ”skrytbygge”, skriver han.

En annan som ger sig in i debatten är Roberth Andersson:

– Galet, jag har diskuterat detta länge med en viss politiker som prompt sagt att gatan inte ska stängas av (ska förvisso bli gångfartsområde, men effekten blir nästan densamma) men jag har hävdat tvärtom vilket är förödande för centrum.

Roberth Andersson och Bertil Hellberg är båda ense om att fordonsutbildningar gör sig bättre längre från centrum.

– Ytterligare ett vansinnesförslag som kommer att göra det ännu svårare att ta bilen till stan. Vill kommun lägga ner centrum eller? undrar Niclas Ekeroth.

”Totalt vansinne”

Erik Ågren (C) är en annan politiker som också kommenterar förslaget:

– Jag tycker att det är totalt vansinne att kosta på så mycket pengar på något som man inte har täckning för. Man har inte råd att bygga en liten skola i södra kommundelen, men ett stort bygge i staden. I juni fanns det nio sökande till teknikprogrammet till hösten, men bara åtta kommer in. Då undrar jag var logiken i detta finns? Cirka 140 miljoner för ett skrytbygge. Gör om och gör rätt.

Rasmus Norling kommenterar det faktum att glasbron som skulle förbinda de båda skolbyggnaderna nu har tagits bort ur förslaget.

– Det var det enda argument som blev avgörande i att lokalisera skolbyggnaden just till Björktrasten. Det här förslaget blir bara snurrigare och snurrigare, skriver han.

Facebook-tråden är fortfarande öppen om fler vill kommentera förslaget.