2015-07-26 20:40

2015-07-26 20:41

"Dyrare men bättre"

MATMARKNAD: Ekologiskt och närproducerat

Vid Södra Hamngatan var i lördags marknadsstånden uppställda och många tog chansen handla kvalitétsmat. Månadens matmarknad bjöd på allt från grönsaker och kött till godis och kaffe.

Inne på gården står ett marknadsstånd fullt med olika godsaker i form av klubbor och chokladkakor Lite längre bort finner man en disk med grönsaker. Kenneth Greek har sålt grönsaker och olika rotfrukter i snart 60 år. Det mesta kommer från hans egen gård i Väse och allt är kravodlat och ekologiskt.

– Det är så här det ska vara. Färska produkter, inte äldre än en dag, odlade med schyssta villkor på ekologiskt vis, säger Kenneth.

– Det man köper av mig smakar som det ska, till skillnad från sådant som säljs i butiker som är gammalt och nedkylt. Det må vara lite dyrare, men det är mycket bättre, tillägger han.

Kvalité

En liten bit bort står Anki Andersson och säljer godis. Det går att hitta allt från de klassiska gamla tomteklubborna till belgisk choklad och polkagrisar från Gränna.

– Jag säljer bara saker gjorda med samma gamla goda recept som man använde förr, säger hon.

För Anki är kvalité väldigt viktigt, en kategori som hon menar att hennes varor går under.

– Det mesta är handgjort och allt är gjort av väldigt högkvalitativa råvaror, säger hon.

Närproducerat

Remi, Maria och Kaja Bye Mehr är på besök på marknaden. De tycker tillställningen är mycket trevlig, men lägger även stor vikt vid att produkterna är ekologiska och närproducerade.

– Det är alltid kul att äta sådant som har producerats i närområdet, säger Remi, och fortsätter:

– Dessutom tror jag att det vore en jättevinst för miljön om fler började handla ekologiskt, säger han.

Matmarknaden äger rum den sista lördagen i månaden året runt.

Josef Wiklund

Inne på gården står ett marknadsstånd fullt med olika godsaker i form av klubbor och chokladkakor Lite längre bort finner man en disk med grönsaker. Kenneth Greek har sålt grönsaker och olika rotfrukter i snart 60 år. Det mesta kommer från hans egen gård i Väse och allt är kravodlat och ekologiskt.

– Det är så här det ska vara. Färska produkter, inte äldre än en dag, odlade med schyssta villkor på ekologiskt vis, säger Kenneth.

– Det man köper av mig smakar som det ska, till skillnad från sådant som säljs i butiker som är gammalt och nedkylt. Det må vara lite dyrare, men det är mycket bättre, tillägger han.

Kvalité

En liten bit bort står Anki Andersson och säljer godis. Det går att hitta allt från de klassiska gamla tomteklubborna till belgisk choklad och polkagrisar från Gränna.

– Jag säljer bara saker gjorda med samma gamla goda recept som man använde förr, säger hon.

För Anki är kvalité väldigt viktigt, en kategori som hon menar att hennes varor går under.

– Det mesta är handgjort och allt är gjort av väldigt högkvalitativa råvaror, säger hon.

Närproducerat

Remi, Maria och Kaja Bye Mehr är på besök på marknaden. De tycker tillställningen är mycket trevlig, men lägger även stor vikt vid att produkterna är ekologiska och närproducerade.

– Det är alltid kul att äta sådant som har producerats i närområdet, säger Remi, och fortsätter:

– Dessutom tror jag att det vore en jättevinst för miljön om fler började handla ekologiskt, säger han.

Matmarknaden äger rum den sista lördagen i månaden året runt.

Josef Wiklund