2015-07-16 10:03

2015-07-16 10:03

"Det smakar väldigt friskt. Det var jättegott faktiskt"

NKP TESTAR BUBBIES: Dessertbollarna från Hawaii finns nu i Kristinehamn

Nyhet. Sedan en vecka tillbaka går det att köpa Bubbies på Coop forum. Dessertbollarna är gjorda av gräddglass och rismjöl från Hawaii. Coop forum är därmed först ut i Värmland med att sälja den numera omtalade desserten.

Under veckan som gått har nyheten sålt bra i butiken. En del av smakerna är redan slut och personalen har märkt ett stort intresse. Dessertbollarna med namn Bubbies är gjorda på gräddglass och rismjöl från Hawaii och rismjölet som ligger som ett skal runt glassen skyddar mot att den smälter. På så sätt är det lätt att äta desserten med händerna utan att bli kladdig. En annan sak som är praktisk med desserten är att den är glutenfri.

NKP fick chansen att testa nyheten och bjöd förbikommande kunder för några kommentarer.

Smälter inte

Hannes Pärlström och Johanna Eriksson testar jordgubbssmaken.

– Den var god, säger Hannes.

– Det är smidigt att den inte smälter också, tillägger mamma Johanna.

Väldigt friskt

En annan sort är blåbär. Den får Klara Urberg smaka på.

– Den var god, helt okej i alla fall.

Någon som verkligen gillar dessertbollarna är Solveig Karlsson.

– Det smakar väldigt friskt. Det var jättegott faktiskt.

Hon passar även på att köpa med en påse hem till barnbarnen.

Henry Rådbo konstaterar också att Bubbies är gott och en rolig nyhet.

– Det smakade fräscht. De var goda.

Även Bettan Karlsson håller med i förbifarten.

– Goda! Riktigt fräscht!

Passar på

NKP:s sommarreportrar Josef Wiklund och Sanna Sandberg tar sig också några tuggor.

– Det var väldig god smak på glassen, men det som är runtom var inte lika gott, säger undertecknad.

– Det var goda, men man ska nog äta de tidigare innan glassen hinner smälta inuti, berättar Josef.

Bubbies finns just nu i smakerna; pistasch, jordgubb mörk choklad, guava, grönt te, passionsfrukt, hallon vit choklad, mango, blåbär.

Under veckan som gått har nyheten sålt bra i butiken. En del av smakerna är redan slut och personalen har märkt ett stort intresse. Dessertbollarna med namn Bubbies är gjorda på gräddglass och rismjöl från Hawaii och rismjölet som ligger som ett skal runt glassen skyddar mot att den smälter. På så sätt är det lätt att äta desserten med händerna utan att bli kladdig. En annan sak som är praktisk med desserten är att den är glutenfri.

NKP fick chansen att testa nyheten och bjöd förbikommande kunder för några kommentarer.

Smälter inte

Hannes Pärlström och Johanna Eriksson testar jordgubbssmaken.

– Den var god, säger Hannes.

– Det är smidigt att den inte smälter också, tillägger mamma Johanna.

Väldigt friskt

En annan sort är blåbär. Den får Klara Urberg smaka på.

– Den var god, helt okej i alla fall.

Någon som verkligen gillar dessertbollarna är Solveig Karlsson.

– Det smakar väldigt friskt. Det var jättegott faktiskt.

Hon passar även på att köpa med en påse hem till barnbarnen.

Henry Rådbo konstaterar också att Bubbies är gott och en rolig nyhet.

– Det smakade fräscht. De var goda.

Även Bettan Karlsson håller med i förbifarten.

– Goda! Riktigt fräscht!

Passar på

NKP:s sommarreportrar Josef Wiklund och Sanna Sandberg tar sig också några tuggor.

– Det var väldig god smak på glassen, men det som är runtom var inte lika gott, säger undertecknad.

– Det var goda, men man ska nog äta de tidigare innan glassen hinner smälta inuti, berättar Josef.

Bubbies finns just nu i smakerna; pistasch, jordgubb mörk choklad, guava, grönt te, passionsfrukt, hallon vit choklad, mango, blåbär.