2015-07-16 16:30

2015-07-16 16:30

Anmälan mot högstadieskola

SKOLINSPEKTIONEN

En förälder har gjort en anmälan till Skolinspektionen gällande en högstadieskola i Kristinehamn.

Föräldern anser att skolan inte har tagit sitt ansvar för sonens frånvaro. Under hösten 2014 och våren 2015 ska sonens frånvaro ha eskalerat. Föräldrarna menar att de ända sedan början av höstterminen påtalat problemet, utan att skolan arbetat för att hitta en fungerande lösning. Enligt anmälaren har skolan även slarvat med att rapportera sonens frånvaro. Föräldrarna anser att skolans ledning snarare motarbetar än samarbetar.

Kristinehamns kommun ska senast den 24 augusti lämna in ett yttrande om anmälan till Skolinspektionen.

 

Föräldern anser att skolan inte har tagit sitt ansvar för sonens frånvaro. Under hösten 2014 och våren 2015 ska sonens frånvaro ha eskalerat. Föräldrarna menar att de ända sedan början av höstterminen påtalat problemet, utan att skolan arbetat för att hitta en fungerande lösning. Enligt anmälaren har skolan även slarvat med att rapportera sonens frånvaro. Föräldrarna anser att skolans ledning snarare motarbetar än samarbetar.

Kristinehamns kommun ska senast den 24 augusti lämna in ett yttrande om anmälan till Skolinspektionen.