2015-07-10 06:00

2015-07-10 06:00

Katarina är ny vd på Värmlands bil

FÖRETAG: Första kvinnan på posten

Den 16 juni tog Katarina Hagberg över som vd för Värmlands bil och blir därmed den första kvinnliga externa vd:n för företaget.

– Jag är väldigt glad att de ville ha mig på posten, säger hon.

Katarina Hagberg är före detta ekonomichef på företaget och har varit anställd sedan 1999. När hon för några veckor sedan tog över rollen som ny vd kändes det naturligt.

– Eftersom jag har suttit på en chefsroll tidigare så har inte steget känts så stort. Det föll sig rätt naturligt. Jag är väldigt glad att styrelsen och ägarna ville ha mig på posten och det känns naturligtvis jättekul. Vd-rollen innebär ett stort ansvar och det kommer att bli en jätteutmaning, men eftersom jag har varit i branschen sedan 1999 så behöver vi inte bromsa upp utan vi kan fortsätta att arbeta i samma hastighet och köra på, säger Katarina Hagberg.

Jättebra organisation

Ägaren Marianne Svensson satt på vd-posten en kortare tid, men Katarina Hagberg är den första externa kvinnan på tjänsten.

– Det gör att det känns extra kul, säger hon.

Hon ser fram emot det nya jobbet och även det ansvar som kommer med det.

– Jag trivs verkligen och det är en jättebra organisation.

Katarina Hagberg är före detta ekonomichef på företaget och har varit anställd sedan 1999. När hon för några veckor sedan tog över rollen som ny vd kändes det naturligt.

– Eftersom jag har suttit på en chefsroll tidigare så har inte steget känts så stort. Det föll sig rätt naturligt. Jag är väldigt glad att styrelsen och ägarna ville ha mig på posten och det känns naturligtvis jättekul. Vd-rollen innebär ett stort ansvar och det kommer att bli en jätteutmaning, men eftersom jag har varit i branschen sedan 1999 så behöver vi inte bromsa upp utan vi kan fortsätta att arbeta i samma hastighet och köra på, säger Katarina Hagberg.

Jättebra organisation

Ägaren Marianne Svensson satt på vd-posten en kortare tid, men Katarina Hagberg är den första externa kvinnan på tjänsten.

– Det gör att det känns extra kul, säger hon.

Hon ser fram emot det nya jobbet och även det ansvar som kommer med det.

– Jag trivs verkligen och det är en jättebra organisation.