2015-07-09 10:43

2015-07-09 10:43

Katarina är ny vd på Värmlands bil

FÖRETAG: Första kvinnan på posten

Den 16 juni tog Katarina Hagberg över som vd för Värmlands bil och blir därmed den första kvinnliga externa vd:n för företaget.

– Jag är mycket glad och stolt över att få möjligheten att tillsammans med hela organisationen driva Värmlands bil framåt, säger hon.

Katarina Hagberg har tidigare varit ekonomichef på företaget och steget till vd kändes naturligt.

– Eftersom jag har suttit på en chefsroll tidigare så har inte steget känts så stort. Jag har i dag dubbla roller eftersom jag har ekonomichefsrollen kvar. Jag är väldigt glad att styrelsen och ägarna ville ha mig på posten som vd och det känns naturligtvis jättekul. Vd-rollen innebär ett stort ansvar och det kommer att bli en jätte utmaning, säger Katarina Hagberg.

Jättebra organisation

Ägaren Marianne Svensson satt på vd-posten en kortare tid, men Katarina Hagberg är den första externa kvinnan på tjänsten.

– Det gör att det känns extra kul, säger hon.

Hon ser fram emot det nya jobbet och även det ansvar som kommer med det.

– Jag trivs verkligen och det är en jättebra organisation. Det känns bra att vi inte behöver tappa fart eftersom jag varit på Värmlands bil sedan 1999 och känner till branschen och organisationen väl, avslutar Katarina Hagberg.

Katarina Hagberg har tidigare varit ekonomichef på företaget och steget till vd kändes naturligt.

– Eftersom jag har suttit på en chefsroll tidigare så har inte steget känts så stort. Jag har i dag dubbla roller eftersom jag har ekonomichefsrollen kvar. Jag är väldigt glad att styrelsen och ägarna ville ha mig på posten som vd och det känns naturligtvis jättekul. Vd-rollen innebär ett stort ansvar och det kommer att bli en jätte utmaning, säger Katarina Hagberg.

Jättebra organisation

Ägaren Marianne Svensson satt på vd-posten en kortare tid, men Katarina Hagberg är den första externa kvinnan på tjänsten.

– Det gör att det känns extra kul, säger hon.

Hon ser fram emot det nya jobbet och även det ansvar som kommer med det.

– Jag trivs verkligen och det är en jättebra organisation. Det känns bra att vi inte behöver tappa fart eftersom jag varit på Värmlands bil sedan 1999 och känner till branschen och organisationen väl, avslutar Katarina Hagberg.