2015-07-08 08:33

2015-07-08 08:33

Höll kvinna och 5-årige sonen fångna

Kristinehamn

En 36-årig man i Kristinehamn åtalas för grovt olaga frihetsberövande och hemfridsbrott.

Det var i januari som den 36-åriga mannen inte lät sin fru lämna sin lägenhet i Kristinehamn under minst fyra dagar.

Han ska även ha suttit på vakt utanför sovrumsdörren där frun, deras 5-årige son och ett vittne befann sig. Han ska då ha kastat en kniv mot kvinnan och sagt att om hon ville lämna lägenheten skulle hon bli tvungen att döda honom först.

Mannen själv bor inte i lägenheten och åtalas därför för hemfridsbrott. Mannen nekar till brott.

Åtalas även för misshandel

36-åringen ska även ha tillfogat kvinnan en näsfraktur och sårskador genom att slå henne med flera knytnävslag i huvudet samt skallat henne i ansiktet. Mannen erkänner att han har gett kvinnan ett par örfilar. Den senare händelsen skedde i juni i år.

Det var i januari som den 36-åriga mannen inte lät sin fru lämna sin lägenhet i Kristinehamn under minst fyra dagar.

Han ska även ha suttit på vakt utanför sovrumsdörren där frun, deras 5-årige son och ett vittne befann sig. Han ska då ha kastat en kniv mot kvinnan och sagt att om hon ville lämna lägenheten skulle hon bli tvungen att döda honom först.

Mannen själv bor inte i lägenheten och åtalas därför för hemfridsbrott. Mannen nekar till brott.

Åtalas även för misshandel

36-åringen ska även ha tillfogat kvinnan en näsfraktur och sårskador genom att slå henne med flera knytnävslag i huvudet samt skallat henne i ansiktet. Mannen erkänner att han har gett kvinnan ett par örfilar. Den senare händelsen skedde i juni i år.