2015-07-08 16:22

2015-07-08 16:22

Fritidsmässan satsar stort

EVENEMANG: Satsar större än tidigare

Förberedelserna är redan i full gång inför 2016 års Fritidsmässa. Nu satsar man ännu större och utökar arrangemanget med en dag.

KLTV (Kristinehamns Lokal TV) startade Fritidsmässan första gången 2011 och den har nu genomförts fyra gånger. Inför 2016 satsar man mot att skapa ett av Värmlands större event. Fritidsmässan kommer att gå av stapeln sista helgen i maj. Den utökas med en dag då torsdagen blir en branschdag för inbjudna gäster samt media. På torsdag kväll blir det en kick off för utställare. I övrigt kommer mässan att pågå under fredag, lördag och söndag. Aktuella datum är 26-29 maj.

Fritidsmässan flyttas från Kristinehamns Herrgårdscamping till Kristinehamns Arena och kommer att utökas till betydligt större yta och i antal utställare, både ute och inne i hallen. Det blir en stor bredd på utställarna, men tyngdpunkten på husbilar och husvagnar kommer att behållas. Under samma helg arrangeras även Fastingen. Så denna helg kommer Kristinehamn koka av aktiviteter.

Lång tradition

Kristinehamn är en unik plats vad gäller förutsättningar för att arrangera en stor fritidsmässa på. Här har Cabby byggt husvagnar och även husbilar i mer än 50 år. Under åren har nya företag inom branschen vuxit fram som till exempel Nordic Husbilar, Husbilslandet, Cabby Center och Bergholmsgruppen. De senare en av Sveriges största importörer med återförsäljare över hela riket. Ett flertal företag finns även inom servicesektorn för husbilar och husvagnar.

I år röstades Kristinehamns kommun fram som Sveriges husbilsvänligaste kommun. ”Så med Kristinehamns vackra skärgård och den nya Herrgårdscampingen och Gästhamnens populära ställplats, så är det nog inte så konstigt att Kristinehamn valdes till Sveriges husbilsvänligaste kommun. Detta skapar en stor framtidstro för Fritidsmässan.” skriver arrangören i ett pressmeddelande.

KLTV (Kristinehamns Lokal TV) startade Fritidsmässan första gången 2011 och den har nu genomförts fyra gånger. Inför 2016 satsar man mot att skapa ett av Värmlands större event. Fritidsmässan kommer att gå av stapeln sista helgen i maj. Den utökas med en dag då torsdagen blir en branschdag för inbjudna gäster samt media. På torsdag kväll blir det en kick off för utställare. I övrigt kommer mässan att pågå under fredag, lördag och söndag. Aktuella datum är 26-29 maj.

Fritidsmässan flyttas från Kristinehamns Herrgårdscamping till Kristinehamns Arena och kommer att utökas till betydligt större yta och i antal utställare, både ute och inne i hallen. Det blir en stor bredd på utställarna, men tyngdpunkten på husbilar och husvagnar kommer att behållas. Under samma helg arrangeras även Fastingen. Så denna helg kommer Kristinehamn koka av aktiviteter.

Lång tradition

Kristinehamn är en unik plats vad gäller förutsättningar för att arrangera en stor fritidsmässa på. Här har Cabby byggt husvagnar och även husbilar i mer än 50 år. Under åren har nya företag inom branschen vuxit fram som till exempel Nordic Husbilar, Husbilslandet, Cabby Center och Bergholmsgruppen. De senare en av Sveriges största importörer med återförsäljare över hela riket. Ett flertal företag finns även inom servicesektorn för husbilar och husvagnar.

I år röstades Kristinehamns kommun fram som Sveriges husbilsvänligaste kommun. ”Så med Kristinehamns vackra skärgård och den nya Herrgårdscampingen och Gästhamnens populära ställplats, så är det nog inte så konstigt att Kristinehamn valdes till Sveriges husbilsvänligaste kommun. Detta skapar en stor framtidstro för Fritidsmässan.” skriver arrangören i ett pressmeddelande.