2015-07-01 06:00

2015-07-01 06:00

Tjuven tar inte semester

TRYGGHET: Tips för att slippa oönskat besök

6 900 inbrott anmäldes under sommarmånaderna i fjol. Den trenden tycks bestå och det är tydligt att tjuvar inte tar semester. Men det finns knep för att minska risken för oväntat besök.

I en YouGov-undersökning framgår det att så mycket som 44 procent av svenskarna är oroliga för att drabbas av inbrott under semestern.

– Det är viktigt att du skyddar din bostad så att den blir så oattraktiv som möjligt i ögonen på en inbrottstjuv, säger Michael Petersson, säkerhetsexpert på larmföretaget Verisure Securitas direct i ett pressmeddelande.

Han förklarar att flera larmföretag har lanserat tekniska lösningar som gör det möjligt att via appar i moderna mobiltelefoner hålla koll på hemmet även när man inte är där. Han passar även på att ge en del tips för hur man kan undvika inbrott under semestern. En del är gamla beprövade knep som att be grannen parkera på uppfarten eller slänga skräp i soptunnan för att ge sken av att någon är hemma.

Några av de saker som man kan tänka på är att om man har larm kan man ha synliga klistermärken, se till att alla fönster och dörrar har rejäla lås och visa tecken på liv i trädgården. Det kan dock vara klokt att inte låta små, tunga föremål ligga framme eftersom de kan användas för att krossa ett fönster.

Och glöm inte en stege framme i trädgården, det är att göra det alldeles för enkelt för tjuven att ta sig in på övervåningen.

I en YouGov-undersökning framgår det att så mycket som 44 procent av svenskarna är oroliga för att drabbas av inbrott under semestern.

– Det är viktigt att du skyddar din bostad så att den blir så oattraktiv som möjligt i ögonen på en inbrottstjuv, säger Michael Petersson, säkerhetsexpert på larmföretaget Verisure Securitas direct i ett pressmeddelande.

Han förklarar att flera larmföretag har lanserat tekniska lösningar som gör det möjligt att via appar i moderna mobiltelefoner hålla koll på hemmet även när man inte är där. Han passar även på att ge en del tips för hur man kan undvika inbrott under semestern. En del är gamla beprövade knep som att be grannen parkera på uppfarten eller slänga skräp i soptunnan för att ge sken av att någon är hemma.

Några av de saker som man kan tänka på är att om man har larm kan man ha synliga klistermärken, se till att alla fönster och dörrar har rejäla lås och visa tecken på liv i trädgården. Det kan dock vara klokt att inte låta små, tunga föremål ligga framme eftersom de kan användas för att krossa ett fönster.

Och glöm inte en stege framme i trädgården, det är att göra det alldeles för enkelt för tjuven att ta sig in på övervåningen.