2015-06-19 06:00

2015-06-19 06:00

Vädret hindrade inte barnens sommarfest

MIDSOMMAR: Avslutning med tårta och medaljer

Små grodor hoppade glatt i det strilanden regnet när förskolan Skotten i Skottlanda hade sin årliga sommarfest. Det är en avslutning för de barn som ska börja i förskoleklass.

En festlig avslutning på tiden på förskolan och en fest för den termin som varit. På förskolan Skotten i Skottlanda är det gott om barn, syskon och föräldrar. Trots att termometern verkar ha fastnat på tio grader och regnet strilar ner från en jämngrå himmel är humöret på topp.

Förskolechef Marie Skoog deltar med liv och lust i festligheterna. Hon förklarar att det är nio barn som slutar för att gå vidare till skolan. De får medalj, diplom och en pärm som visar vad de har gjort på förskolan.

Inga dåliga väder

Det finns de som säger att det inte finns några dåliga väder, bara dåliga kläder. Det står faktiskt en hel massa sådana på skottens gård. Eller springer runt. De mindre modellerna är iklädda galonkläder och i vissa fall mössor samtidigt som de hämtar blommor för att klä midsommarstången.

– Folk på bygden är vana vill att klä sig ordentligt, säger Lisbet Johansson, barnskötare.

För några år sedan flyttade de sommarfesten till kvällstid så att alla föräldrar och mor- och farföräldrar skulle kunna vara med. Både barn och föräldrar på Skotten är vana att fira utomhus. Även på lucia är de ute och vädret är inte alldeles olikt.

Frisk luft

Men barnen är nöjda ändå. De flesta i alla fall. Med rejäla kläder är det kul att klafsa omkring i regnet och pryda midsommarstången med hundkex, lupiner och andra blomster. Eftersom midsommarstången har en ganska anspråkslös höjd kan barnen hjälpa till att dekorera den på plats, ibland med hjälp av mamma eller pappa som lyfter upp dem. En sprakande brasa finns att värma sig vid, där ska det strax grillas korv.

Efter dansandet blir det tårta till alla barn. Den är prydd med godisbilar och om man bara äter fort nog så rinner inte grädden bort i regnet.

En festlig avslutning på tiden på förskolan och en fest för den termin som varit. På förskolan Skotten i Skottlanda är det gott om barn, syskon och föräldrar. Trots att termometern verkar ha fastnat på tio grader och regnet strilar ner från en jämngrå himmel är humöret på topp.

Förskolechef Marie Skoog deltar med liv och lust i festligheterna. Hon förklarar att det är nio barn som slutar för att gå vidare till skolan. De får medalj, diplom och en pärm som visar vad de har gjort på förskolan.

Inga dåliga väder

Det finns de som säger att det inte finns några dåliga väder, bara dåliga kläder. Det står faktiskt en hel massa sådana på skottens gård. Eller springer runt. De mindre modellerna är iklädda galonkläder och i vissa fall mössor samtidigt som de hämtar blommor för att klä midsommarstången.

– Folk på bygden är vana vill att klä sig ordentligt, säger Lisbet Johansson, barnskötare.

För några år sedan flyttade de sommarfesten till kvällstid så att alla föräldrar och mor- och farföräldrar skulle kunna vara med. Både barn och föräldrar på Skotten är vana att fira utomhus. Även på lucia är de ute och vädret är inte alldeles olikt.

Frisk luft

Men barnen är nöjda ändå. De flesta i alla fall. Med rejäla kläder är det kul att klafsa omkring i regnet och pryda midsommarstången med hundkex, lupiner och andra blomster. Eftersom midsommarstången har en ganska anspråkslös höjd kan barnen hjälpa till att dekorera den på plats, ibland med hjälp av mamma eller pappa som lyfter upp dem. En sprakande brasa finns att värma sig vid, där ska det strax grillas korv.

Efter dansandet blir det tårta till alla barn. Den är prydd med godisbilar och om man bara äter fort nog så rinner inte grädden bort i regnet.