2015-06-08 06:00

2015-06-08 06:00

Musik och gemenskap i parken

BJÖRNEBORG: Spelmansstämma i dagarna tre

Under helgen har spelmän samlats i Björneborgs folkets park för att umgås och spela tillsammans.

– Vi sitter utanför bilarna och spelar tillsammans till långt in på kvällen, säger Evert Florholm.

Cirka tiotalet husbilar och husvagnar har parkerat i parken för att delta i spelmansstämma under dagarna tre. De flesta kom redan under fredagen, men enligt föreståndaren Hans Hilding är det ovanligt få deltagare. Förmodligen på grund av det ostabila vädret, tror han.

När NKP tittar förbi är det ett helt gäng musiker från Kristinehamns dragspelsklubb som åkt in till Kristinehamn för att spela under arrangemanget Båten i centrum och nationaldagsfirandet. Men Per-Olof Asterbäck från Norrköping samt Bror Ingman och Evert Florholm är kvar i parken och spelar tillsammans. De tycker att spelmansstämman är ett mycket trevligt arrangemang som de gärna återvänder till.

– Att få spela sådant man tycker om tillsammans med andra. Det är livet, tycker Bror Ingman.

Cirka tiotalet husbilar och husvagnar har parkerat i parken för att delta i spelmansstämma under dagarna tre. De flesta kom redan under fredagen, men enligt föreståndaren Hans Hilding är det ovanligt få deltagare. Förmodligen på grund av det ostabila vädret, tror han.

När NKP tittar förbi är det ett helt gäng musiker från Kristinehamns dragspelsklubb som åkt in till Kristinehamn för att spela under arrangemanget Båten i centrum och nationaldagsfirandet. Men Per-Olof Asterbäck från Norrköping samt Bror Ingman och Evert Florholm är kvar i parken och spelar tillsammans. De tycker att spelmansstämman är ett mycket trevligt arrangemang som de gärna återvänder till.

– Att få spela sådant man tycker om tillsammans med andra. Det är livet, tycker Bror Ingman.