2015-05-07 15:10

2015-05-07 15:10

Premiärhelg för nya Volvo XC90

ÖPPET HUS: Värmlands Bil bjuder in

Vartannat år brukar Värmlands Bil bjuda in till öppet hus. I morgon blir det extra festligt då det är den egentliga premiärhelgen för nya Volvo XC90.

Som vanligt när Värmlands Bil har öppet hus kommer det att bli ett brett program med flera externa utställare på plats, exempelvis påbyggare som berättar om sin verksamhet. Men i år slår Värmlands Bil på stort på egen hand också. Inte nog med att det är premiärhelg för XC90, man har även sett till att ta hem en lastbil med de senaste innovationerna.

– Den är utrustad med både dynamisk styrservo och den unika växellådan, I-shift dual clutch, säger Anders Persson, säljchef på lastbilssidan.

Han berättar att växellådan presenterades förra hösten och att det här är första chansen för Kristinehamns åkare att få testköra den.

Stort intresse

För vanligt folk är det nog ändå XC90 som kommer att tilldra sig starkt intresse. Den har fått ett otroligt bra mottagande. Aftonbladets motorskribent Robert Collin kallade den ”en av världens bästa bilar”.

– Utan att överdriva kan man lugnt säga att den är en stark kandidat till årets bil, säger bilförsäljare Jan Mellgren.

De första bilarna som släppts har högre utrustningsnivåer och priset startar strax under 600 000 kronor, men Jan Mellgren säger att det kommer att finnas enklare utrustningsnivåer så småningom.

Volvo XC90 är ett av landets största industriprojekt någonsin. Volvo har satsat inte mindre än 75 miljarder kronor på sitt modellprogram och det har redan börjat betala sig. Tidigare i veckan meddelades att Torslandaverken i Göteborg kommer att behöva anställa 1 500 personer för att klara av efterfrågan.

– Vi har sålt åtta bilar redan innan vi haft en ordentlig premiär, säger Jan Mellgren.

Som vanligt när Värmlands Bil har öppet hus kommer det att bli ett brett program med flera externa utställare på plats, exempelvis påbyggare som berättar om sin verksamhet. Men i år slår Värmlands Bil på stort på egen hand också. Inte nog med att det är premiärhelg för XC90, man har även sett till att ta hem en lastbil med de senaste innovationerna.

– Den är utrustad med både dynamisk styrservo och den unika växellådan, I-shift dual clutch, säger Anders Persson, säljchef på lastbilssidan.

Han berättar att växellådan presenterades förra hösten och att det här är första chansen för Kristinehamns åkare att få testköra den.

Stort intresse

För vanligt folk är det nog ändå XC90 som kommer att tilldra sig starkt intresse. Den har fått ett otroligt bra mottagande. Aftonbladets motorskribent Robert Collin kallade den ”en av världens bästa bilar”.

– Utan att överdriva kan man lugnt säga att den är en stark kandidat till årets bil, säger bilförsäljare Jan Mellgren.

De första bilarna som släppts har högre utrustningsnivåer och priset startar strax under 600 000 kronor, men Jan Mellgren säger att det kommer att finnas enklare utrustningsnivåer så småningom.

Volvo XC90 är ett av landets största industriprojekt någonsin. Volvo har satsat inte mindre än 75 miljarder kronor på sitt modellprogram och det har redan börjat betala sig. Tidigare i veckan meddelades att Torslandaverken i Göteborg kommer att behöva anställa 1 500 personer för att klara av efterfrågan.

– Vi har sålt åtta bilar redan innan vi haft en ordentlig premiär, säger Jan Mellgren.