2015-04-03 17:53

2015-04-03 22:02

Mc-premiär i strålande sol

LÅNGFREDAGEN: Närmare 1 000 ekipage deltog

Folkfest. Längs gatorna i centrala Kristinehamn har folk radat upp sig på trottoarerna. Ett dovt brummande hörs när närmare 1 000 motorcyklar startas. Det är dags för den traditionsenliga mc-kortegen som startar i Kristinehamn.

En halvtimme innan start har hela norra Kungsgatan fyllts av motorcyklar från Morabyrån och bort till trafikljusen. Mats Hahne i Christinehamns motorcykelklubb uppskattar att det rör sig om cirka 1 000 ekipage.

Hur länge har den här traditionen pågått?

– Jag tror att det är lite drygt 40 år, säger Mats Hahne.

Både barn och vuxna har samlats längs gatorna för att se hojarna glida genom centrum. Det syns motorcyklar av många olika märken och årsmodeller i kortegen. Några har dagen till ära påskpyntats med fjädrar och kycklingar.

Ing-Britt Fröding och hennes man Bertil Fröding har varit med många gånger under mc-premiären. Ing-Britt sitter i sidovagnen tillsammans med hunden Bibbi, medan husse Bertil kör. De tycker att det är en trevlig tradition.

– Det är så mycket folk. Vid fint väder som i dag är det en riktig folkfest, tycker Ing-Britt.

När klockan slår elva börjar kortegen rulla. Det bär av i riktning mot Filipstad för att sedan fortsätta till Karlstad.

En halvtimme innan start har hela norra Kungsgatan fyllts av motorcyklar från Morabyrån och bort till trafikljusen. Mats Hahne i Christinehamns motorcykelklubb uppskattar att det rör sig om cirka 1 000 ekipage.

Hur länge har den här traditionen pågått?

– Jag tror att det är lite drygt 40 år, säger Mats Hahne.

Både barn och vuxna har samlats längs gatorna för att se hojarna glida genom centrum. Det syns motorcyklar av många olika märken och årsmodeller i kortegen. Några har dagen till ära påskpyntats med fjädrar och kycklingar.

Ing-Britt Fröding och hennes man Bertil Fröding har varit med många gånger under mc-premiären. Ing-Britt sitter i sidovagnen tillsammans med hunden Bibbi, medan husse Bertil kör. De tycker att det är en trevlig tradition.

– Det är så mycket folk. Vid fint väder som i dag är det en riktig folkfest, tycker Ing-Britt.

När klockan slår elva börjar kortegen rulla. Det bär av i riktning mot Filipstad för att sedan fortsätta till Karlstad.