2015-03-26 13:35

2015-03-26 13:35

Snart är det påskparad

PÅSK: Kycklingen besökte Kråkan

Skärtorsdagen. Det är då det smäller och torget fylls med kycklingar, kärringar och gubbar. Men barnen på Naturförskolan Kråkan fick besök av påskkycklingen redan i onsdags.

”Ägg, ägg mera ägg, ät så får du skägg...” Gullan Bornemarks kända påsksång spelas oavbrutet och påskkycklingen från NKP studsar in på Kråkans gård. Förskolebarnen blir glatt överraskade och rusar fram. Några tycker visserligen att den där filuren verkar lite skum och bevakar honom från säkert avstånd. Han viftar med sina fjädrar och lyckas få med sig lera av barnen på ett par danssteg.

Ändra namn

Sedan vill barnen visa sin fina naturgård för kycklingen. Han stannar till vid skylten med förskolans namn Kråkan.

– Nu tycker jag att ni ska ändra namn till kycklingen, säger han bestämt.

Men se det går inte barnen med på. Någon ordning får det väl ändå vara.

Påskgodis

Innan kycklingen flaxar vidare vill han påminna om den stora påskparaden som NKP arrangerar på skärtorsdagen. Då är alla gummor, gubbar, kycklingar och harar välkomna att delta. Påskparaden går som vanligt från rondellen vid Lyranhuset. Vid Södra torget bjuds barnen på påskgodis och det blir såklart också sång och dans med Sopan.

”Ägg, ägg mera ägg, ät så får du skägg...” Gullan Bornemarks kända påsksång spelas oavbrutet och påskkycklingen från NKP studsar in på Kråkans gård. Förskolebarnen blir glatt överraskade och rusar fram. Några tycker visserligen att den där filuren verkar lite skum och bevakar honom från säkert avstånd. Han viftar med sina fjädrar och lyckas få med sig lera av barnen på ett par danssteg.

Ändra namn

Sedan vill barnen visa sin fina naturgård för kycklingen. Han stannar till vid skylten med förskolans namn Kråkan.

– Nu tycker jag att ni ska ändra namn till kycklingen, säger han bestämt.

Men se det går inte barnen med på. Någon ordning får det väl ändå vara.

Påskgodis

Innan kycklingen flaxar vidare vill han påminna om den stora påskparaden som NKP arrangerar på skärtorsdagen. Då är alla gummor, gubbar, kycklingar och harar välkomna att delta. Påskparaden går som vanligt från rondellen vid Lyranhuset. Vid Södra torget bjuds barnen på påskgodis och det blir såklart också sång och dans med Sopan.