2015-03-19 13:59

2015-03-19 13:59

Rock på värmländska

NÖJE: Ny chans se Sven-Ingvarshyllning

För ett par veckor sedan kunde björneborgarna se Andreas Jonssons hyllning till Sven-Ingvars.

På fredag kväll kommer showen till Kristinehamns konferenscenter.

Kilssonen Andreas Jonsson har flera olika musikprojekt att arbeta med. Det senaste är ett samarbete med The Pink Cadillac Band där de uteslutande spelar Sven-Ingvars musik. Slottsbrons bidrag till musikhistorien har en låtskatt som går utöver det mesta.

Växt upp med

Andreas Jonsson har vuxit upp med musiken då den spelades i hemmet och den ligger honom varmt om hjärtat. Under spelningen i Björneborg berättade han att idén med ett hyllningsprogram föddes då han vid en spelning i norra Värmland fick höra att Sven-Ingvars någon gång på 70-talet inte kunde ta sig fram till spelplatsen.

– Då får väl jag göra det i stället, resonerade Andreas Jonsson.

Men då det kan tyckas lite onödigt att sätta samman ett program för en enda konsert blev det en turné av det. Därför åker han och bandet runt i Värmland med bagaget fullt av låtar som Fröken Fräken, Min gitarr, Byns enda blondin och Torparrock. Plus en hel rad andra odödliga klassiker.

De som tycker om Sven-Ingvars musik lär knappast bli besvikna av det cirka två timmar långa programmet. Den som inte gillar Sven-Ingvars kan med gott samvete hitta på något annat att göra under fredagskvällen.

Kilssonen Andreas Jonsson har flera olika musikprojekt att arbeta med. Det senaste är ett samarbete med The Pink Cadillac Band där de uteslutande spelar Sven-Ingvars musik. Slottsbrons bidrag till musikhistorien har en låtskatt som går utöver det mesta.

Växt upp med

Andreas Jonsson har vuxit upp med musiken då den spelades i hemmet och den ligger honom varmt om hjärtat. Under spelningen i Björneborg berättade han att idén med ett hyllningsprogram föddes då han vid en spelning i norra Värmland fick höra att Sven-Ingvars någon gång på 70-talet inte kunde ta sig fram till spelplatsen.

– Då får väl jag göra det i stället, resonerade Andreas Jonsson.

Men då det kan tyckas lite onödigt att sätta samman ett program för en enda konsert blev det en turné av det. Därför åker han och bandet runt i Värmland med bagaget fullt av låtar som Fröken Fräken, Min gitarr, Byns enda blondin och Torparrock. Plus en hel rad andra odödliga klassiker.

De som tycker om Sven-Ingvars musik lär knappast bli besvikna av det cirka två timmar långa programmet. Den som inte gillar Sven-Ingvars kan med gott samvete hitta på något annat att göra under fredagskvällen.