2015-03-13 06:00

2015-03-13 09:56

Se våren är här

EFTERLÄNGTAT: Vårtecknen blir allt fler

Nya Kristinehamns-posten slår fast att den efterlängtade våren äntligen återvänt till staden.

När kan man med säkerhet påstå att vintern övergått till vår? Av tradition så letar vi vårtecken för att bekräfta för oss själva att vintern är över. De flesta har nog sina egna definitioner på vad som klassas som vårtecken.

Pollenallergiker tycker kanske det är vår när det börjar rinna ur näsan och klia i ögonen, medan vissa nöjer sig med att dagarna blir längre och solen återkommer med jämnare mellanrum.

Oavsett vilka egna tecken man söker så kan vi nog konstatera att det är svårt att förneka vårkänslorna som infunnit sig i vår stad på sistone. Solen skiner, växligheten får nytt liv och allt fler kristinehamnare lämnar vinterjackan hemma.

Rent meteorologiskt har det varit vår i flera veckor redan. Enligt SMHI kom våren till Kristinehamn den 23 februari. Då hade medeltemperaturen varit över noll grader i sju dygn i följd, vilket är kriteriet för att det ska kallas vår.

När kan man med säkerhet påstå att vintern övergått till vår? Av tradition så letar vi vårtecken för att bekräfta för oss själva att vintern är över. De flesta har nog sina egna definitioner på vad som klassas som vårtecken.

Pollenallergiker tycker kanske det är vår när det börjar rinna ur näsan och klia i ögonen, medan vissa nöjer sig med att dagarna blir längre och solen återkommer med jämnare mellanrum.

Oavsett vilka egna tecken man söker så kan vi nog konstatera att det är svårt att förneka vårkänslorna som infunnit sig i vår stad på sistone. Solen skiner, växligheten får nytt liv och allt fler kristinehamnare lämnar vinterjackan hemma.

Rent meteorologiskt har det varit vår i flera veckor redan. Enligt SMHI kom våren till Kristinehamn den 23 februari. Då hade medeltemperaturen varit över noll grader i sju dygn i följd, vilket är kriteriet för att det ska kallas vår.