2015-02-23 06:00

2015-02-23 10:06

Vackra toner av duo i Broängskyrkan

MUSIK: Härlig blandning på programmet

Syskonparet Monica Dominique och Palle Danielsson gjorde inte publiken besviken. De bjöd på en mycket vacker och stämningsfull konsert i Broängskyrkan igår.

70-talet personer har samlats i Broängskyrkan under söndagens konsert som arrangerats av Jazz i Lusasken. På scenen står de musikaliskt begåvade syskonen Monica Dominique och Palle Danielsson.

Skiva

Monica Dominique har många strängar på sin lyra. Hon har framträtt och stått på scenen både som pianist, revyartist och skådespelerska. Hon är även en framstående kompositör som har skrivit allt från teater- och filmmusik till signaturmelodier för radio och TV.

Palle Danielsson är en av Sveriges internationellt mest kända kontrabasister. Tillsammans har syskonparet spelat in skivan Togetherness och under konserten framför de flera av styckena på den.

Samspelta

Monika på piano och Palle på kontrabas är otroligt samspelta och skapar en fin stäning inne i Broängskyrkan. Det är en njutning för öronen. Med jazzigt gung framför de allt från jazzpianisten Bill Evans You must believe in spring till svenska klassiker som Olle Adolphsons Trubbel. Dagen till ära görs också en hyllning till Värmland med Ack värmeland du sköna. Avslutningsvis framför duon en av Monicas egna låtar Tillägnan.

70-talet personer har samlats i Broängskyrkan under söndagens konsert som arrangerats av Jazz i Lusasken. På scenen står de musikaliskt begåvade syskonen Monica Dominique och Palle Danielsson.

Skiva

Monica Dominique har många strängar på sin lyra. Hon har framträtt och stått på scenen både som pianist, revyartist och skådespelerska. Hon är även en framstående kompositör som har skrivit allt från teater- och filmmusik till signaturmelodier för radio och TV.

Palle Danielsson är en av Sveriges internationellt mest kända kontrabasister. Tillsammans har syskonparet spelat in skivan Togetherness och under konserten framför de flera av styckena på den.

Samspelta

Monika på piano och Palle på kontrabas är otroligt samspelta och skapar en fin stäning inne i Broängskyrkan. Det är en njutning för öronen. Med jazzigt gung framför de allt från jazzpianisten Bill Evans You must believe in spring till svenska klassiker som Olle Adolphsons Trubbel. Dagen till ära görs också en hyllning till Värmland med Ack värmeland du sköna. Avslutningsvis framför duon en av Monicas egna låtar Tillägnan.