2015-02-22 12:57

2015-02-22 12:58

Daphne nu med handväska

PROTEST: Nu bär även Daphne handväska

Statyer runt om i landet har de senaste dagarna klätts med handväskor.

Nu har även Erik Rafael Rådbergs staty Daphne i Rådhusparken i Kristinehamn fått en väska. Bakgrunden är att Växjö kommun sade nej till att uppföra Susanna Arwins staty av den äldre dam som slog en väska i huvudet på en nynazist under en demonstration 1985.

Statyn är en avbild av Hans Runessons berömda fotografi som togs vid tillfället. Väskorna hängs på statyerna i protest mot beslutet.

Nu har även Erik Rafael Rådbergs staty Daphne i Rådhusparken i Kristinehamn fått en väska. Bakgrunden är att Växjö kommun sade nej till att uppföra Susanna Arwins staty av den äldre dam som slog en väska i huvudet på en nynazist under en demonstration 1985.

Statyn är en avbild av Hans Runessons berömda fotografi som togs vid tillfället. Väskorna hängs på statyerna i protest mot beslutet.