2015-02-02 16:56

2015-02-02 16:56

Väsebo åtalas för drograttfylla

BJÖRNEBORG

En man i 40-årsåldern från Väse åtalas misstänkt för att ha kört bil med narkotikaklassad medicin i blodet.

Det var i slutet av oktober förra året som mannen enligt åtalet ska ha kört bil i Björneborg trots att han var både narkotikapåverkad och saknade körkort. Narkotikabrottet klassas som ringa medan den olovliga körningen klassas som grov. Mannen ska enligt åtalet inte ha fått de två preparaten utskrivna av läkare. Mannen har under förundersökningen erkänt olovlig körning men nekar till de övriga brotten.

Det var i slutet av oktober förra året som mannen enligt åtalet ska ha kört bil i Björneborg trots att han var både narkotikapåverkad och saknade körkort. Narkotikabrottet klassas som ringa medan den olovliga körningen klassas som grov. Mannen ska enligt åtalet inte ha fått de två preparaten utskrivna av läkare. Mannen har under förundersökningen erkänt olovlig körning men nekar till de övriga brotten.