2015-02-02 23:05

2015-02-03 06:31

Kraftig brand i lägenhetshus

KRISTINEHAMN

(UPPDATERAD) Efter att en brand startat i ett lägenhetshus på Södra Ringvägen i Kristinehamn på måndagskvällen fick flera lägenheter i den absoluta närheten evakueras.

Branden bröt ut strax efter klockan 22. Räddningstjänsten bekämpade lågorna och fick sedan koncentrera sig på att ventilera ut en stor mängd rök. Totalt fick sex lägenheter evakueras under insatsen och den eldhärjade lägenheten uppges vara totalt brandskadad.

En 34-årig kvinna fördes till Karlskoga lasarett med rökskador. Hon ska inte vara allvarligt skadad.

- Vi vet inte riktigt vad som har hänt, men vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet då det ser ut att ha börjat brinna i en soffa i lägenheten, säger polisens vakthavande befäl Jan-Åke Sjöström.

Lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning.

Branden bröt ut strax efter klockan 22. Räddningstjänsten bekämpade lågorna och fick sedan koncentrera sig på att ventilera ut en stor mängd rök. Totalt fick sex lägenheter evakueras under insatsen och den eldhärjade lägenheten uppges vara totalt brandskadad.

En 34-årig kvinna fördes till Karlskoga lasarett med rökskador. Hon ska inte vara allvarligt skadad.

- Vi vet inte riktigt vad som har hänt, men vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet då det ser ut att ha börjat brinna i en soffa i lägenheten, säger polisens vakthavande befäl Jan-Åke Sjöström.

Lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning.