2015-02-02 16:56

2015-02-02 16:56

Fortkörare svarar inte

STOLPEN

En 40-årig fortkörare från Karlstad åtalas misstänkt för brott mot trafikförordningen.

Det var i september förra året som mannen enligt åtalet ska ha kört i 76 kilometer i timmen på 70-sträckan på E18 vid Stolpen. Åklagaren menar att målet kan avgöras utan rättegång och förordar böter på 1 500 kronor. Ett strafföreläggande har utfärdats men mannen har inte hört av sig och accepterat detta och riskerar nu i stället rättegång för att ha kört sju kilometer i timmen för fort.

Det var i september förra året som mannen enligt åtalet ska ha kört i 76 kilometer i timmen på 70-sträckan på E18 vid Stolpen. Åklagaren menar att målet kan avgöras utan rättegång och förordar böter på 1 500 kronor. Ett strafföreläggande har utfärdats men mannen har inte hört av sig och accepterat detta och riskerar nu i stället rättegång för att ha kört sju kilometer i timmen för fort.