2015-01-19 16:40

2015-01-20 22:41

Bidrag räddar fattig månad

EKONOMI

Den 19:e januari kallas ibland för årets torftigaste dag för barnfamiljerna.

Det är dagen innan årets första barnbidrag kommer som ett tillskott till en ansträngd ekonomi efter decembers kostsamma helger.

– Barnbidraget utgör en mycket viktig del i många barnfamiljers ekonomi. Det finns flera grupper som är beroende av det generella barnbidraget och behovsprövade bidrag för att inte hamna i ett ekonomiskt utsatt läge, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson på Försäkringskassan i ett pressmeddelande.

De som inte har barn får kämpa vidare fram till dess att lönen kommer i slutet av månaden.

Det är dagen innan årets första barnbidrag kommer som ett tillskott till en ansträngd ekonomi efter decembers kostsamma helger.

– Barnbidraget utgör en mycket viktig del i många barnfamiljers ekonomi. Det finns flera grupper som är beroende av det generella barnbidraget och behovsprövade bidrag för att inte hamna i ett ekonomiskt utsatt läge, säger Niklas Löfgren, familjeekonomisk talesperson på Försäkringskassan i ett pressmeddelande.

De som inte har barn får kämpa vidare fram till dess att lönen kommer i slutet av månaden.