2015-01-16 17:11

2015-01-20 23:16

Känd musikal på programmet

BROGÅRDSGYMNASIET: Esteterna presenterar vårens utbud

I slutet av februari ska elever på Brogårdsgymnasiets estetprogram framföra musikalen West side story på Christinateatern. Det är ett av många arrangemang som eleverna kommer att genomföra under våren.

Under fredagen presenterar esteteleverna sitt programutbud för våren 2015. Närmst i tiden, den 10 februari, kommer det att bli jazzcafé på Brogårdsgymnasiet. Då bjuds allmänheten in till musikunderhållning under trevliga former.

Därefter är det dags för den största uppsättningen under våren. Det är eleverna på samtliga inriktningar i årskurs två och tre som ska framföra musikalen West side story. Sex föreställningar kommer att spelas på Christinateatern mellan den 18 och 20 februari.

Gängkonflikt

West side story är en modern tolkning av Romeo och Julia. Erik Press som går sista året på teaterinriktningen berättar att föreställningen utspelar sig i New York år 1957. Handlingen kretsar kring de två ungdomsgängen jets och charks, som avskyr varandra som pesten.

– De två gängen är i konflikt om att kontrollera gatan, berättar Erik.

Mitt i kaoset uppstår kärlek mellan de två huvudpersonerna Tony och Maria, spelade av Cecilia Yorkes och Erik Nilsson. De båda ser sina roller som en ny utmaning.

– Det är mycket större fokus på sången och musiken i jämförelse med tidigare föreställningar vi gjort, säger Cecilia.

Richard Andersson som går sista året på musik håller med.

– Det är en musikal med väldigt avancerade noter. Det är en kul utmaning och vi har försökt tolka musiken på vårt sätt, säger han.

Peter Pan

Den 1 och 2 april är det dags för nästa föreställning. Då ska ettorna spela Peter Pan på Cristinateatern. De kommer att framföra den som musikteater i en version som gjorts av Nationalteatern. Huvudrollen spelas av Sanna Jokinen och den elaka Kapten Krok av William Clark.

– Det är en klassisk berättelse som jag tror kommer att uppskattas av många, både barn och vuxna, menar Sanna.

I slutet av april kommer eleverna i årskurs tre att presentera sina gymnasiearbeten. Då planeras en kväll då eleverna får visa upp sina arbeten i form av bland annat utställningar, konserter och uppvisningar.

I maj ger treorna en musikkonsert under namnet Vattenkammat och sist men inte minst avslutas terminen med en fullspäckad estetfestival i juni.

Under fredagen presenterar esteteleverna sitt programutbud för våren 2015. Närmst i tiden, den 10 februari, kommer det att bli jazzcafé på Brogårdsgymnasiet. Då bjuds allmänheten in till musikunderhållning under trevliga former.

Därefter är det dags för den största uppsättningen under våren. Det är eleverna på samtliga inriktningar i årskurs två och tre som ska framföra musikalen West side story. Sex föreställningar kommer att spelas på Christinateatern mellan den 18 och 20 februari.

Gängkonflikt

West side story är en modern tolkning av Romeo och Julia. Erik Press som går sista året på teaterinriktningen berättar att föreställningen utspelar sig i New York år 1957. Handlingen kretsar kring de två ungdomsgängen jets och charks, som avskyr varandra som pesten.

– De två gängen är i konflikt om att kontrollera gatan, berättar Erik.

Mitt i kaoset uppstår kärlek mellan de två huvudpersonerna Tony och Maria, spelade av Cecilia Yorkes och Erik Nilsson. De båda ser sina roller som en ny utmaning.

– Det är mycket större fokus på sången och musiken i jämförelse med tidigare föreställningar vi gjort, säger Cecilia.

Richard Andersson som går sista året på musik håller med.

– Det är en musikal med väldigt avancerade noter. Det är en kul utmaning och vi har försökt tolka musiken på vårt sätt, säger han.

Peter Pan

Den 1 och 2 april är det dags för nästa föreställning. Då ska ettorna spela Peter Pan på Cristinateatern. De kommer att framföra den som musikteater i en version som gjorts av Nationalteatern. Huvudrollen spelas av Sanna Jokinen och den elaka Kapten Krok av William Clark.

– Det är en klassisk berättelse som jag tror kommer att uppskattas av många, både barn och vuxna, menar Sanna.

I slutet av april kommer eleverna i årskurs tre att presentera sina gymnasiearbeten. Då planeras en kväll då eleverna får visa upp sina arbeten i form av bland annat utställningar, konserter och uppvisningar.

I maj ger treorna en musikkonsert under namnet Vattenkammat och sist men inte minst avslutas terminen med en fullspäckad estetfestival i juni.