2015-01-12 13:04

2015-01-20 22:52

Skabbrävar i centrala Kristinehamn

DJUR: Troligen handlar det om två sjuka djur

Skabbrävar, troligen två stycken, har setts inne i centrala Kristinehamn de senaste dagarna.
Kommunjägarna har varit ute och spanat efter dem men inte lyckats skjuta de sjuka djuren.

Vad man vet är att ett av djuren har en väldigt kal svans, vilket är ett tydligt tecken på att djuren lider av skabb.

Den som ser en misstänkt räv uppmanas att ta kontakt med miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen på 882 15.

Från förvaltningen sida uppmanar man hundägare att vara extra noga med att inte låta sina djur gå i samma spår som skabbrävarna då skabb är väldigt smittsamt. Även övriga ska självklart undvika de angripna djuren.

I centrum

Kommunjägarna gör nu allt de kan för att hitta och avliva rävarna, troligen handlar det om två djur.

En anledning till varför de inte lyckats skjuta djuren är att när jägarna väl kommit till platsen där rävarna setts så har de försvunnit. Och då det tidigare inte funnits snö så har det varit svårare att spåra upp dem.

En annan orsak är att rävarna vissa gånger har befunnits sig inom stadskärnan och då går det inte att skjuta på grund av att det då oftast finns bilar, fönster och liknande i vägen för en eventuellt studsande kula. Rävarna behöver alltså befinna sig inom parkområden eller liknande.

Vad man vet är att ett av djuren har en väldigt kal svans, vilket är ett tydligt tecken på att djuren lider av skabb.

Den som ser en misstänkt räv uppmanas att ta kontakt med miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen på 882 15.

Från förvaltningen sida uppmanar man hundägare att vara extra noga med att inte låta sina djur gå i samma spår som skabbrävarna då skabb är väldigt smittsamt. Även övriga ska självklart undvika de angripna djuren.

I centrum

Kommunjägarna gör nu allt de kan för att hitta och avliva rävarna, troligen handlar det om två djur.

En anledning till varför de inte lyckats skjuta djuren är att när jägarna väl kommit till platsen där rävarna setts så har de försvunnit. Och då det tidigare inte funnits snö så har det varit svårare att spåra upp dem.

En annan orsak är att rävarna vissa gånger har befunnits sig inom stadskärnan och då går det inte att skjuta på grund av att det då oftast finns bilar, fönster och liknande i vägen för en eventuellt studsande kula. Rävarna behöver alltså befinna sig inom parkområden eller liknande.