2015-01-11 18:15

2015-01-20 23:18

Julen dansades ut på Södra torget i snöyra

JULGRANSSKAKNING: Stora snöflingor föll från himlen

Snöfall. När julen skulle dansas ut på torget i lördags föll stora mjuka snöflingor från himlen. Men trots snön, kylan och blåsten var det många familjer som kom för att sjunga och dansa tillsammans.

Precis som meteorologerna lovat snöar det ordentligt under lördagen. Blöta snöflingor, stora som enkronor dansar ned på marken.

Dansa ska även alla de som kommit till torget. Snöyran verkar inte ha hindrat folk från att ge sig ut. Det är många, i alla åldrar, som ansluter sig till ringen runt den ståtliga torggranen. De bildar en stor ring runt granen och Susanne Forsberg från Omtänksamma Kristinehamn hälsar alla välkomna.

Dragspelsorkester

Sedan tar Kristinehamns dragspelsklubb ton och dansen drar i gång. Jerker Oskarsson står för sången och hans fru Barbro Oskarsson samt dotter Ylva Persson hjälper till att visa hur dansen ska gå till. Det blir lite förvirring ibland. Är det dags att byta håll, eller snurra runt? Men vad gör väl det? Huvudsaken är att man har roligt och det ser både barn och vuxna ut att ha.

Fiskedamm

När flera klassiska julvisor har sjungits ringlar sig kön lång till fiskedammen. Alla barn som vill får prova sin fiskelycka. Det nappar bra i dag och de små ser mycket nöjda ut när de fiskat upp sitt lördagsgodis.

Julgransskakningen på Södra torget arrangeras av Omtänksamma Kristinehamn i samarbete med NKP och Coop forum.

Precis som meteorologerna lovat snöar det ordentligt under lördagen. Blöta snöflingor, stora som enkronor dansar ned på marken.

Dansa ska även alla de som kommit till torget. Snöyran verkar inte ha hindrat folk från att ge sig ut. Det är många, i alla åldrar, som ansluter sig till ringen runt den ståtliga torggranen. De bildar en stor ring runt granen och Susanne Forsberg från Omtänksamma Kristinehamn hälsar alla välkomna.

Dragspelsorkester

Sedan tar Kristinehamns dragspelsklubb ton och dansen drar i gång. Jerker Oskarsson står för sången och hans fru Barbro Oskarsson samt dotter Ylva Persson hjälper till att visa hur dansen ska gå till. Det blir lite förvirring ibland. Är det dags att byta håll, eller snurra runt? Men vad gör väl det? Huvudsaken är att man har roligt och det ser både barn och vuxna ut att ha.

Fiskedamm

När flera klassiska julvisor har sjungits ringlar sig kön lång till fiskedammen. Alla barn som vill får prova sin fiskelycka. Det nappar bra i dag och de små ser mycket nöjda ut när de fiskat upp sitt lördagsgodis.

Julgransskakningen på Södra torget arrangeras av Omtänksamma Kristinehamn i samarbete med NKP och Coop forum.