2015-01-08 10:38

2015-01-20 23:18

Äntligen snö på marken

JULLOV: Många passade på att åka pulka

Under skolbarnens sista lovdag innan skolstarten föll snön från himlen. Många passade då på att ge sig ut och leka i den efterlängtade snön.

Sannaparken är en populär plats för pulkaåkning. Den här vintern har det dock varit lugnt i backen då snön har lyst med sin frånvaro. Men under natten mot onsdag, skolbarnens sista lediga dag, lade sig ett tunt täcke av snö på marken. NKP tog under onsdagsförmiddagen med sig kameran och besökte parken där det var full aktivitet i backen.

Härligt

Kim Reenaas med barnen Sigge och Sven hade tagit med sig sina snöleksaker för att tillbringa en förmiddag i backen. De tvekade inte en sekund innan de kastade sig nedför sluttningen på en klassisk bob och en nyare snöleksak kallad snow rocket, eller snöraket.

– Det är härligt att det äntligen har kommit lite snö, tyckte de.

Även familjens hund Mingus verkade uppskatta snön och sprang nedför backen vid sidan av barnen.

En annan familj på plats var Sabina Eriksson med barnen Isabel och Alex. Gång efter gång åkte de nedför backen med stora leenden på läpparna.

Det märktes att snön var efterlängtad och även de vuxna blev som barn på nytt. Snötäcket låg dock inte kvar så länge. I går, torsdag, hade snön regnat bort och marken var bar igen. Men det blev trots allt en vit avslutning på jullovet, till många barns stora förtjusning.

Sannaparken är en populär plats för pulkaåkning. Den här vintern har det dock varit lugnt i backen då snön har lyst med sin frånvaro. Men under natten mot onsdag, skolbarnens sista lediga dag, lade sig ett tunt täcke av snö på marken. NKP tog under onsdagsförmiddagen med sig kameran och besökte parken där det var full aktivitet i backen.

Härligt

Kim Reenaas med barnen Sigge och Sven hade tagit med sig sina snöleksaker för att tillbringa en förmiddag i backen. De tvekade inte en sekund innan de kastade sig nedför sluttningen på en klassisk bob och en nyare snöleksak kallad snow rocket, eller snöraket.

– Det är härligt att det äntligen har kommit lite snö, tyckte de.

Även familjens hund Mingus verkade uppskatta snön och sprang nedför backen vid sidan av barnen.

En annan familj på plats var Sabina Eriksson med barnen Isabel och Alex. Gång efter gång åkte de nedför backen med stora leenden på läpparna.

Det märktes att snön var efterlängtad och även de vuxna blev som barn på nytt. Snötäcket låg dock inte kvar så länge. I går, torsdag, hade snön regnat bort och marken var bar igen. Men det blev trots allt en vit avslutning på jullovet, till många barns stora förtjusning.