2009-04-14 21:10

2015-04-13 08:36

Häftig brand härjade äldre hus

KRISTINEHAMN

Ett äldre tvåvåningshus på Östra Bangatan i Kristinehamn började brinna vid 19-tiden på tisdagskvällen. Tre män befann sig då i fastigheten, men de lyckades ta sig ut och klarade sig utan skador.

– Branden började troligen i ett badrum på övervåningen och spred sig sedan vidare till hallen och trapphuset. Ungefär halva övervåningen brändes ut, men nedervåningen är oskadad, säger räddningsledaren Lars Viking Johansson.

13 man från räddningskårerna i Kristinehamn och Karlskoga bekämpade elden. Som tur var blåste det ingenting, annars hade vinden kunnat sprida branden till de uthus som ligger bara någon meter från huset och vidare till nästa bostadsfastighet.

– Branden började troligen i ett badrum på övervåningen och spred sig sedan vidare till hallen och trapphuset. Ungefär halva övervåningen brändes ut, men nedervåningen är oskadad, säger räddningsledaren Lars Viking Johansson.

13 man från räddningskårerna i Kristinehamn och Karlskoga bekämpade elden. Som tur var blåste det ingenting, annars hade vinden kunnat sprida branden till de uthus som ligger bara någon meter från huset och vidare till nästa bostadsfastighet.

Till händelsekartan