2018-09-05 15:46

2018-09-05 15:46

Kommunstyrelsen i Kil

KIL

Här är några av de punkter som togs upp under det senaste mötet i Kils kommunstyrelse.

Pengar till nytt avlopp vid Folkets hus

Högboda Folkets hus får en halv miljon kronor av Kils kommun. Pengarna är ett anläggnings- och investeringsstöd till ett enskilt avlopp. Detta sedan föreningen ansett att man behöver få till en varaktig lösning för avlopp.

– Det är en lokal som har väldigt mycket verksamhet, säger Georg Forsberg (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kostanden finansieras via anslaget Strategiska satsningar 2018.

Medborgare efterlyser säkrare väg

Via ett medborgarförslag har ett par invånare önskat en säker avgång från Vikstavägen till övriga Runnevål. Detta då man anser att det inte är säkert för framför allt barn som korsar vägen när de ska till skola och fritidsaktiviteter. I förslaget efterlyser man en trafiksäker övergång med övergångsställe, farthinder och belysning.

En bra idé tycker kommunstyrelsen som föreslår kommunfullmäktige att bifalla förslaget så att detta kan utredas och beaktas i verksamhetsplaneringen för kommande år.

SD-motion avslogs – motionären med på detta

En motion skriven av Sverigedemokraten Leif Andersson – som handlar om integrationsplikt för nyanlända – föreslogs av kommunstyrelsen att avslås av kommunfullmäktige. Och motionären själv instämde i avslaget.

Detta då en del av motionen inte var förenligt med kommunallagen.

Pengar till nytt avlopp vid Folkets hus

Högboda Folkets hus får en halv miljon kronor av Kils kommun. Pengarna är ett anläggnings- och investeringsstöd till ett enskilt avlopp. Detta sedan föreningen ansett att man behöver få till en varaktig lösning för avlopp.

– Det är en lokal som har väldigt mycket verksamhet, säger Georg Forsberg (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kostanden finansieras via anslaget Strategiska satsningar 2018.

Medborgare efterlyser säkrare väg

Via ett medborgarförslag har ett par invånare önskat en säker avgång från Vikstavägen till övriga Runnevål. Detta då man anser att det inte är säkert för framför allt barn som korsar vägen när de ska till skola och fritidsaktiviteter. I förslaget efterlyser man en trafiksäker övergång med övergångsställe, farthinder och belysning.

En bra idé tycker kommunstyrelsen som föreslår kommunfullmäktige att bifalla förslaget så att detta kan utredas och beaktas i verksamhetsplaneringen för kommande år.

SD-motion avslogs – motionären med på detta

En motion skriven av Sverigedemokraten Leif Andersson – som handlar om integrationsplikt för nyanlända – föreslogs av kommunstyrelsen att avslås av kommunfullmäktige. Och motionären själv instämde i avslaget.

Detta då en del av motionen inte var förenligt med kommunallagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.