2018-09-05 12:44

2018-09-05 12:57

Granat hittad i fiskesjö

KIL

En granat fiskades under onsdagen upp ur en fiskesjö i det gamla militära övningsområdet Örnäs utanför Kil.

Enligt polisen gjordes fyndet i samband med magnetfiske och en bild av granaten kommer nu att skickas för analys av experter på området.

– Man kan säga att det är en repris på ärendet som var i Sandbäckstjärn i Karlstad för en tid sedan. Några har varit vid sjön och fiskat efter drag och sedan fått upp något mer än bara det. Nu får vi se vad som händer efter analysen av granaten helt enkelt, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg.

Enligt polisen gjordes fyndet i samband med magnetfiske och en bild av granaten kommer nu att skickas för analys av experter på området.

– Man kan säga att det är en repris på ärendet som var i Sandbäckstjärn i Karlstad för en tid sedan. Några har varit vid sjön och fiskat efter drag och sedan fått upp något mer än bara det. Nu får vi se vad som händer efter analysen av granaten helt enkelt, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.