2018-05-30 21:05

2018-05-30 22:10

Larm om brand på fyra ställen

KIL

Räddningstjänsten i Karlstadsregionen fick under onsdagskvällen rycka ut på ett flertal larm om bränder i skog och mark. Förutom två uppflammande brandhärdar i Lindfors och på Sutterhöjden kom två larm om skogsbrand i Kils kommun.

– Vi har dels varit på en brand i Lökeneskogen där det brann på cirka 30x30 meter. Den tog Kilsstyrkan hand om. Sedan har vi också varit på en brand söder om Nilsby. Där var vi på lite fel plats först men fick hjälp av brandflyget att lokalisera, säger Magnus Lundqvist, räddningschef i beredskap.

Då det till en början var oklart hur omfattande den senare branden var, drogs ganska stora resurser dit. Strax före klockan 20 bedömdes den branden vara under kontroll.

Men samtidigt som räddningstjänsten sökte efter och bekämpade de här två bränderna flammade det upp nya brandhärdar både i Lindfors och på Sutterhöjden i spåren av måndagens omfattande bränder längs med järnvägen.

– Där har vi Molkomsstyrkan, säger Magnus Lundqvist som vid 20-tiden på onsdagskvällen gjorde den bedömningen att man hade läget under kontroll.

– Men i morgon, torsdag, ska det blåsa mer så vi får se hur det blir då.

 

– Vi har dels varit på en brand i Lökeneskogen där det brann på cirka 30x30 meter. Den tog Kilsstyrkan hand om. Sedan har vi också varit på en brand söder om Nilsby. Där var vi på lite fel plats först men fick hjälp av brandflyget att lokalisera, säger Magnus Lundqvist, räddningschef i beredskap.

Då det till en början var oklart hur omfattande den senare branden var, drogs ganska stora resurser dit. Strax före klockan 20 bedömdes den branden vara under kontroll.

Men samtidigt som räddningstjänsten sökte efter och bekämpade de här två bränderna flammade det upp nya brandhärdar både i Lindfors och på Sutterhöjden i spåren av måndagens omfattande bränder längs med järnvägen.

– Där har vi Molkomsstyrkan, säger Magnus Lundqvist som vid 20-tiden på onsdagskvällen gjorde den bedömningen att man hade läget under kontroll.

– Men i morgon, torsdag, ska det blåsa mer så vi får se hur det blir då.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.