2018-04-19 13:49

2018-04-19 14:40

Nedskräpning stänger återvinningsstation

KIL

Återvinningsstationen på Mekonomens parkering i Kil stängs den 20 april på grund av ökande nedskräpning på platsen, meddelar FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

I dagsläget finns ingen ersättningsplats, men FTI arbetar tillsammans med Kils avfallshantering för att hitta en ny placering. FTI hänvisar under tiden alla återvinnare till närliggande återvinningsstationer.

Ökad nedskräpning sedan vi flyttade till Mekonomens mark har gjort att vi är tvungna att ta bort stationen. Det är alltid olyckligt när en återvinningsstation stängs med hänsyn till att tillgängligheten då försämras för alla engagerade återvinnare, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

– Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på någon av våra andra stationer i området.

I dagsläget finns ingen ersättningsplats, men FTI arbetar tillsammans med Kils avfallshantering för att hitta en ny placering. FTI hänvisar under tiden alla återvinnare till närliggande återvinningsstationer.

Ökad nedskräpning sedan vi flyttade till Mekonomens mark har gjort att vi är tvungna att ta bort stationen. Det är alltid olyckligt när en återvinningsstation stängs med hänsyn till att tillgängligheten då försämras för alla engagerade återvinnare, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

– Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning på någon av våra andra stationer i området.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.