2018-02-04 12:58

2018-02-04 13:59

Tre älgar gick genom isen

KIL

Strax efter klockan 12 på söndagen fick räddningstjänsten ett larm om att tre älgar ska ha gått genom isen vid Stubberud, södra Fryken.

Det skulle röra sig om tre älgar, ett vuxet djur och två yngre kalvar uppger räddningstjänsten.

Älgarna ska ha gått genom isen och en dam såg detta och larmade.

Räddningstjänst var ut till platsen och även jaktlag kallades dit.

– När vi kom fram kunde vi inte hitta några älgar. Men efter kontakt med några boende i området fick vi beskedet att älgarna tagit sig upp för egen maskin och sprungit till skogs, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstad.

 

 

Det skulle röra sig om tre älgar, ett vuxet djur och två yngre kalvar uppger räddningstjänsten.

Älgarna ska ha gått genom isen och en dam såg detta och larmade.

Räddningstjänst var ut till platsen och även jaktlag kallades dit.

– När vi kom fram kunde vi inte hitta några älgar. Men efter kontakt med några boende i området fick vi beskedet att älgarna tagit sig upp för egen maskin och sprungit till skogs, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstad.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.