2018-01-26 11:39

2018-01-26 12:14

Brand i byggnad

KIL

(UPPDATERAD) Räddningstjänsten ryckte på fredagsförmiddagen ut på ett larm om en brand i en villa i Östra Glänne, Kil.

Enligt de första uppgifterna brann det i pannrummet i villan.

– Först fick vi inte tag i fastighetsägaren så då handlade det potentiellt om en livräddande insats, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap.

Dessbättre var det inte så.

– Det var en renslucka på rökkanalen till en pelletspanna som gått upp, vilket gjorde att röken gick ut i källaren. Men fastighetsägaren hanterade det själv så vi behövde inte göra någon insats utan åkte bara fram och stämde av läget, säger Björn Johansson.

Larmet kom 11.27.

 

Enligt de första uppgifterna brann det i pannrummet i villan.

– Först fick vi inte tag i fastighetsägaren så då handlade det potentiellt om en livräddande insats, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap.

Dessbättre var det inte så.

– Det var en renslucka på rökkanalen till en pelletspanna som gått upp, vilket gjorde att röken gick ut i källaren. Men fastighetsägaren hanterade det själv så vi behövde inte göra någon insats utan åkte bara fram och stämde av läget, säger Björn Johansson.

Larmet kom 11.27.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.