2017-09-24 15:32

2017-09-24 15:32

Kommunalrådet hoppas på lösning för bommar

HÖGBODA: Efter stormötet om de ofta nedfällda järnvägsbommarna

Det var positiva tongångar efter stormötet. Kommunalrådet Georg Forsberg (C) ska nu tillsammans med räddningstjänsten göra en gemensam skrivelse till Trafikverket.

NWT har tidigare berättat att de ofta nedfällda järnvägsbommarna mitt i Högboda blivit ett problem. Enligt Trafikverket var bommarna nedfällda cirka 2,5 timme per dygn förra året. Bommarna fälls bland annat vid tågmöten och då varar stoppen i 10 till 20 minuter. Det har lett till att blåljusfordon fördröjs och att resenärer missar sina tåg. Därför hade byalaget i lördags kallat till stormöte och bjudit in representanter från Trafikverket, kommunen och räddningstjänsten. Trafikverket kunde dock inte komma. Men Jan Fjärrstad ordförande i byalaget hade fått ett mejl från myndigheten.

– De ska titta på våra förslag och återkomma om sex veckor. Med hänvisning till detta mejl ska jag bjuda in Trafikverket till diskussion, säger Jan Fjärrstad.

Kommunalrådet Georg Forsberg (C) var med på stormötet och tillsammans med räddningstjänsten ska han göra en skrivelse till Trafikverket.

– Människor tycker att de bor på en bortglömd plats. Det var då som förslaget kom att vi ska göra skrivelsen för att ge mer tyngd åt detta. För det är ju rimliga synpunkter som kommer in från Högbodaborna, säger Georg Forsberg (C).

Tror du att ni kommer att få en lösning?

– Ja det tror jag, säger Georg Forsberg (C).

NWT har tidigare berättat att de ofta nedfällda järnvägsbommarna mitt i Högboda blivit ett problem. Enligt Trafikverket var bommarna nedfällda cirka 2,5 timme per dygn förra året. Bommarna fälls bland annat vid tågmöten och då varar stoppen i 10 till 20 minuter. Det har lett till att blåljusfordon fördröjs och att resenärer missar sina tåg. Därför hade byalaget i lördags kallat till stormöte och bjudit in representanter från Trafikverket, kommunen och räddningstjänsten. Trafikverket kunde dock inte komma. Men Jan Fjärrstad ordförande i byalaget hade fått ett mejl från myndigheten.

– De ska titta på våra förslag och återkomma om sex veckor. Med hänvisning till detta mejl ska jag bjuda in Trafikverket till diskussion, säger Jan Fjärrstad.

Kommunalrådet Georg Forsberg (C) var med på stormötet och tillsammans med räddningstjänsten ska han göra en skrivelse till Trafikverket.

– Människor tycker att de bor på en bortglömd plats. Det var då som förslaget kom att vi ska göra skrivelsen för att ge mer tyngd åt detta. För det är ju rimliga synpunkter som kommer in från Högbodaborna, säger Georg Forsberg (C).

Tror du att ni kommer att få en lösning?

– Ja det tror jag, säger Georg Forsberg (C).