2017-08-05 18:27

2017-08-06 10:16

Populär dag för bygden

FAGERÅS: Livemusik och godisäventyr på den årliga Frykerudsdagen

Under årets upplaga av Frykerudsdagen i Fagerås kunde man äta ”skrabbelucker”, följa med på ett godisäventyr med utomjordningar och lyssna på 50-tals rock´n´roll.

Under lördagen samlades många i Järnvägsparken i Fagerås. Veteranbilar glänste i solen, från scenen hördes musik av Andreas Jonsson & the Pink Cadillac Band och över en eld lagades ”skrabbelucker”.

– Det är en blandning av sockerkaka och pankaka. En scout-efterrätt kan man säga, säger Malin Ekberg.

Tidigare under lördagen hölls ett godisäventyr.

– Då fick barnen följa med utomjordingar som ville ge en gåva till jorden, säger Anders Ekberg, en av arrangörerna från Equmenia Fagerås.

”Hemvändardag”

– Det är som en hemvändardag då folk får träffas och ha det trevligt tillsammans. Det har arrangerats sedan urminnes tider, alltid den första lördagen i augusti. I dag har väl runt 4-500 personer varit här, säger han.

Frykerudsdagen arrangeras av Equmenia Fagerås tillsammans med åtta ytterligare föreningar; Frykeruds Hembygdsförening, Fagerås Bygdegårdsförening, PRO Frykerud, Frykeruds Röda Kors, Frykeruds Blåbandsförening, Equmeniakyrkan Fagerås, Fagerås Baptistförsamling och Föreningen Frykeruds Framtid.

Frykerudsäran

Föreningen Frykeruds Framtid delade även ut årets Frykerudsäran.

– Det går till en person eller företeelse som har gjort något för bygden. I år går det till Gospelfestivalen i Fagerås, det är en lång rad av grupper och en bred tolkning av gospel som drar mycket besökare, säger Kenneth Bengtsson, ordförande i Föreningen Frykeryds Framtid.

Under lördagen samlades många i Järnvägsparken i Fagerås. Veteranbilar glänste i solen, från scenen hördes musik av Andreas Jonsson & the Pink Cadillac Band och över en eld lagades ”skrabbelucker”.

– Det är en blandning av sockerkaka och pankaka. En scout-efterrätt kan man säga, säger Malin Ekberg.

Tidigare under lördagen hölls ett godisäventyr.

– Då fick barnen följa med utomjordingar som ville ge en gåva till jorden, säger Anders Ekberg, en av arrangörerna från Equmenia Fagerås.

”Hemvändardag”

– Det är som en hemvändardag då folk får träffas och ha det trevligt tillsammans. Det har arrangerats sedan urminnes tider, alltid den första lördagen i augusti. I dag har väl runt 4-500 personer varit här, säger han.

Frykerudsdagen arrangeras av Equmenia Fagerås tillsammans med åtta ytterligare föreningar; Frykeruds Hembygdsförening, Fagerås Bygdegårdsförening, PRO Frykerud, Frykeruds Röda Kors, Frykeruds Blåbandsförening, Equmeniakyrkan Fagerås, Fagerås Baptistförsamling och Föreningen Frykeruds Framtid.

Frykerudsäran

Föreningen Frykeruds Framtid delade även ut årets Frykerudsäran.

– Det går till en person eller företeelse som har gjort något för bygden. I år går det till Gospelfestivalen i Fagerås, det är en lång rad av grupper och en bred tolkning av gospel som drar mycket besökare, säger Kenneth Bengtsson, ordförande i Föreningen Frykeryds Framtid.

  • Amanda Thorén

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.