2017-06-26 15:45

2017-06-26 15:45

Nya lärlingsutbildningar startas

KIL

I höst startas tre nya lärlingsutbildningar i Kil. Det handlar om målare, murare och håltagare.

Utbildningarna är godkända av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd och riktar sig till sökande över 20 år i hela länet och ger gymnasiepoäng.

– Det här är ett bra exempel på ett lyckat samarbete mellan kommun, skola och näringslivet. Det finns goda möjligheter att bli anställd efter utbildningen. Av dem som gått tidigare lärlingsutbildningar har samtliga fått jobb, säger Torbjörn Nilsson, rektor för vuxenutbildningen i Kils kommun.

Kommunen samarbetar kring utbildningarna med bygg- och anläggningsprogrammet, Nobelgymnasiet (murare) och företaget Arnessons Betongborrning AB (håltagare).

Utbildningarna är godkända av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd och riktar sig till sökande över 20 år i hela länet och ger gymnasiepoäng.

– Det här är ett bra exempel på ett lyckat samarbete mellan kommun, skola och näringslivet. Det finns goda möjligheter att bli anställd efter utbildningen. Av dem som gått tidigare lärlingsutbildningar har samtliga fått jobb, säger Torbjörn Nilsson, rektor för vuxenutbildningen i Kils kommun.

Kommunen samarbetar kring utbildningarna med bygg- och anläggningsprogrammet, Nobelgymnasiet (murare) och företaget Arnessons Betongborrning AB (håltagare).

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.