2017-04-29 16:26

2017-04-29 16:32

Stort intresse för kvartersfest

KIL: Kils kulturskola bjöd in till familjefest i Gränderna

2018 vill Kil vara omnämnd som en av Värmlands främsta kulturkommuner. Som en del av målet bjöd Kils kulturskola tillsammans med föreningarna Integration Kil och Nilsby IK på lördagen in till en kvartersfest i bostadsområdet Gränderna.
– Det är ett sätt för oss att nå ut med kulturella verksamheter till nya målgrupper.

Det säger kulturskolechefen Patrik Karlsson och fortsätter:

– Dessutom är det ju väldigt trevligt.

På aktivitetsschemat stod bland annat dans, teaterlekar, konstskapande och musikunderhållning. Våren visade sig från sin bästa sida och troligen var det en av anledningarna till att bostadsområdet Gränderna fylldes med Kilsbor. Hit var alla välkomna för att leka, knyta nya kontakter eller bara hänga.

– Tanken är att det ska bli en bieffekt och att projektet lever vidare med fler kvartersfester i kommunen. Det är bra för Kil på många sätt.

Kultur och fritid

En öppen scen fanns på plats där bland annat Farid Hosseini och flöjtensemblen stod för den musikaliska underhållningen. Teatereleverna stod för ansiktsmålning och Nilsby IK mättade hungriga magar med grillat.

– Kultur och idrott går han i hand och det är därför kul att kunna samarbeta med lokala föreningar och verksamheter, säger Patrik Karlsson.

Det säger kulturskolechefen Patrik Karlsson och fortsätter:

– Dessutom är det ju väldigt trevligt.

På aktivitetsschemat stod bland annat dans, teaterlekar, konstskapande och musikunderhållning. Våren visade sig från sin bästa sida och troligen var det en av anledningarna till att bostadsområdet Gränderna fylldes med Kilsbor. Hit var alla välkomna för att leka, knyta nya kontakter eller bara hänga.

– Tanken är att det ska bli en bieffekt och att projektet lever vidare med fler kvartersfester i kommunen. Det är bra för Kil på många sätt.

Kultur och fritid

En öppen scen fanns på plats där bland annat Farid Hosseini och flöjtensemblen stod för den musikaliska underhållningen. Teatereleverna stod för ansiktsmålning och Nilsby IK mättade hungriga magar med grillat.

– Kultur och idrott går han i hand och det är därför kul att kunna samarbeta med lokala föreningar och verksamheter, säger Patrik Karlsson.