2016-09-15 19:47

2016-09-15 20:09

Knivbråk på Sannerudsskolan

KIL: Konflikt har pågått sedan i våras

Under eftermiddagen på torsdagen ska två grupper av pojkar på Sannerudsskolans högstadium i Kil råkat i bråk. En av eleverna drog då kniv och hotade att döda en annan elev.

En upprörd förälder ringde NWT på eftermiddagen och berättade att han inte visste om han skulle våga släppa iväg sin son till skolan nästa dag. Sonen berättar själv om händelsen.

– Vi hade Skoljoggen på eftermiddagen och när vi var på väg tillbaka till skolan för att sen åka hem kom det här gänget på tre personer. De tacklade och knuffade på mina kompisar, drog ut hörluren ur örat och sedan drog en av dem fram en lång kniv. Det var väldigt många som såg det här och vi blev alla väldigt rädda och sprang iväg. Det var väldigt obehagligt.

Polis kallades till platsen och upprättade en anmälan på plats om olaga hot, eventuellt grovt olaga hot, och misshandel.

– En person ska ha viftat med en kniv mot en annan person och sagt att han ska döda honom. Det kommer kanske fram mer efter att anmälan är helt klar, men så ser det ut nu, säger Bjarne Andersson, polisens vakthavande befäl.

Enligt föräldern och sonen som kontaktade NWT ska bråket mellan två grupperingar av pojkar pågått sedan i våras. Det bekräftas av Kils skolchef Mats Brorsson.

– Efter att ha träffat och pratat med alla inblandade har det varit en längre tids konflikt mellan de här pojkarna. En av grupperingarna tycker att de blivit trakasserade av den andra. Jag vet också att det förekom en kniv som det hotats med under skoltid, men utanför skolområdet, säger han.

Vilka åtgärder vidtar ni på skolan?

– Både akuta åtgärder och mer långsiktiga. Från fredag morgon känner jag mig tvungen att låta en väktarbil cirkulera på skolområdet. Och det på obestämd tid, så länge det behövs. Socialtjänsten startar en process omedelbart och över tid och polisen har som sagt upprättat en anmälan, säger Mats Brorsson.

– Dessutom har all skolpersonal från och med nu som extra uppdrag att röra sig ute i skolmiljön så mycket som möjligt för att skapa lugn och trygghet. Det ska också pågå tills vidare, så länge det är nödvändigt, fortsätter han.

Enligt rektor Torbjörn Magnusson är eleven som misstänks för brotten avstängd tills vidare.

En upprörd förälder ringde NWT på eftermiddagen och berättade att han inte visste om han skulle våga släppa iväg sin son till skolan nästa dag. Sonen berättar själv om händelsen.

– Vi hade Skoljoggen på eftermiddagen och när vi var på väg tillbaka till skolan för att sen åka hem kom det här gänget på tre personer. De tacklade och knuffade på mina kompisar, drog ut hörluren ur örat och sedan drog en av dem fram en lång kniv. Det var väldigt många som såg det här och vi blev alla väldigt rädda och sprang iväg. Det var väldigt obehagligt.

Polis kallades till platsen och upprättade en anmälan på plats om olaga hot, eventuellt grovt olaga hot, och misshandel.

– En person ska ha viftat med en kniv mot en annan person och sagt att han ska döda honom. Det kommer kanske fram mer efter att anmälan är helt klar, men så ser det ut nu, säger Bjarne Andersson, polisens vakthavande befäl.

Enligt föräldern och sonen som kontaktade NWT ska bråket mellan två grupperingar av pojkar pågått sedan i våras. Det bekräftas av Kils skolchef Mats Brorsson.

– Efter att ha träffat och pratat med alla inblandade har det varit en längre tids konflikt mellan de här pojkarna. En av grupperingarna tycker att de blivit trakasserade av den andra. Jag vet också att det förekom en kniv som det hotats med under skoltid, men utanför skolområdet, säger han.

Vilka åtgärder vidtar ni på skolan?

– Både akuta åtgärder och mer långsiktiga. Från fredag morgon känner jag mig tvungen att låta en väktarbil cirkulera på skolområdet. Och det på obestämd tid, så länge det behövs. Socialtjänsten startar en process omedelbart och över tid och polisen har som sagt upprättat en anmälan, säger Mats Brorsson.

– Dessutom har all skolpersonal från och med nu som extra uppdrag att röra sig ute i skolmiljön så mycket som möjligt för att skapa lugn och trygghet. Det ska också pågå tills vidare, så länge det är nödvändigt, fortsätter han.

Enligt rektor Torbjörn Magnusson är eleven som misstänks för brotten avstängd tills vidare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.