2016-03-17 15:22

2016-03-17 15:25

26-årige Joel är årets företagare

KIL: Driver rallycrossteam

Joel Christoffersson, 26, har utsetts till årets företagare i Kil.
Joel driver företaget JC Race Teknik och hade fem bilar på startlinjen i vinters SM-sprint i rallycross.

Redan som 14-åring började Joel Christoffersson meka åt Kenneth Hansen, flerfaldig Europamästare i rallycross. Sedan dess har han bland annat varit med och tagit -Gamesguld med Liam Doran och 2012 var han chefsmekaniker för Travis Patrana.

Med i SM-sprinten

Idag driver han ett eget team i Kil och hade inte fem bilar på startlinjen i vinterns SM-sprint i rallycross. JC Race Teknik hade dessutom fem förare med i RallyX on Ice. Joel sköter även driften av Fredrik Åhlins rallybil.

Motiveringen till årets företagare lyder: ”Joel har trots sin ungdom en lång och gedigen erfarenhet av motorsportbranschen. Han har framgångsrikt startat och utvecklat sitt företag med kunder och samarbetspartners från ett flertal länder.”

Redan som 14-åring började Joel Christoffersson meka åt Kenneth Hansen, flerfaldig Europamästare i rallycross. Sedan dess har han bland annat varit med och tagit -Gamesguld med Liam Doran och 2012 var han chefsmekaniker för Travis Patrana.

Med i SM-sprinten

Idag driver han ett eget team i Kil och hade inte fem bilar på startlinjen i vinterns SM-sprint i rallycross. JC Race Teknik hade dessutom fem förare med i RallyX on Ice. Joel sköter även driften av Fredrik Åhlins rallybil.

Motiveringen till årets företagare lyder: ”Joel har trots sin ungdom en lång och gedigen erfarenhet av motorsportbranschen. Han har framgångsrikt startat och utvecklat sitt företag med kunder och samarbetspartners från ett flertal länder.”