2016-02-09 15:58

2016-02-09 17:12

Sänkt prislapp med 15 miljoner

KIL: Nytt försök att sälja Apertins herrgård

Nu görs ett nytt försök att sälja anrika Apertins herrgård i Kil. I somras var prislappen satt till 50 miljoner kronor, nu står det 34,5 miljoner kronor.

En rejäl sänkning av utgångspriset, minst sagt. Men det har sin förklaring.

Fastighetsmäklaren Jan Ulvenäs på mäklarbyrån Eklund Stockholm New York är den som sköter försäljningen av Apertin. Så här säger han till NWT:

Plockat bort

– Det vi nu har gjort är att skilja av ett antal hyresfastigheter som ingick när Apertins herrgård las ut till försäljning i somras. Vår bedömning är att det var lite mycket på en gång och därmed svårt att hitta en köpare som var intresserad av alltihop.

– När vi nu har delat upp det blir fastigheten med herrgården inklusive bland annat flyglar och hotell mer greppbar. Samtidigt har givetvis priset sänkts. Båda sakerna bör göra Apertin lättare att sälja, säger Jan Ulvenäs.

De sex hyresfastigheter som har avskilts ligger ännu inte ute till försäljning.

En rejäl sänkning av utgångspriset, minst sagt. Men det har sin förklaring.

Fastighetsmäklaren Jan Ulvenäs på mäklarbyrån Eklund Stockholm New York är den som sköter försäljningen av Apertin. Så här säger han till NWT:

Plockat bort

– Det vi nu har gjort är att skilja av ett antal hyresfastigheter som ingick när Apertins herrgård las ut till försäljning i somras. Vår bedömning är att det var lite mycket på en gång och därmed svårt att hitta en köpare som var intresserad av alltihop.

– När vi nu har delat upp det blir fastigheten med herrgården inklusive bland annat flyglar och hotell mer greppbar. Samtidigt har givetvis priset sänkts. Båda sakerna bör göra Apertin lättare att sälja, säger Jan Ulvenäs.

De sex hyresfastigheter som har avskilts ligger ännu inte ute till försäljning.