2015-08-03 14:14

2015-08-03 14:15

Fick iväg alla pilar – lyckades med målet

I helgen anordnades SM i beridet bågskytte i Enköping. Där debuterade Petra Hillring från Kil som var den enda värmlänningen som deltog i tävlingen.

1 Hur gick det?

– Jag blev 28 av 40 deltagare. Nu har jag fått se hur det går till och hur andra gör, så jag tar med mig mycket hem att öva på till nästa år, då satsar jag på att bli topp tio.

2 Är du nöjd med din placering?

– Jag är ganska nöjd. Det är första gången jag var med i SM och jag hade som mål att få i väg alla pilar och det lyckades jag med, så jag får väl vara nöjd.

3 Varför bågskytte på häst ?

– Jag höll på med hästar från början och för mig var det en ny rolig ridsport. Beridet bågskytte är mer fartfyllt och kräver stor skicklighet, sen gillar jag hela evenemanget runt omkring med medeltidmarknad och allt annat som erbjöds.

4 Hur ska du sprida sporten i Värmland?

– Vi är ett gäng som tränar regelbundet och det kommer vi fortsätta med. Men vi kommer även anordna kurser med Emil Eriksson från Lycksele som har tävlat i VM och var den som vann årets upplaga av SM.

1 Hur gick det?

– Jag blev 28 av 40 deltagare. Nu har jag fått se hur det går till och hur andra gör, så jag tar med mig mycket hem att öva på till nästa år, då satsar jag på att bli topp tio.

2 Är du nöjd med din placering?

– Jag är ganska nöjd. Det är första gången jag var med i SM och jag hade som mål att få i väg alla pilar och det lyckades jag med, så jag får väl vara nöjd.

3 Varför bågskytte på häst ?

– Jag höll på med hästar från början och för mig var det en ny rolig ridsport. Beridet bågskytte är mer fartfyllt och kräver stor skicklighet, sen gillar jag hela evenemanget runt omkring med medeltidmarknad och allt annat som erbjöds.

4 Hur ska du sprida sporten i Värmland?

– Vi är ett gäng som tränar regelbundet och det kommer vi fortsätta med. Men vi kommer även anordna kurser med Emil Eriksson från Lycksele som har tävlat i VM och var den som vann årets upplaga av SM.

  • Joanna Halvardsson