2015-07-18 06:00

2015-07-19 13:02

Frykstafesten i full gång

KIL: Lockar med hemvändande artist

Tivoli, motorträff och musikuppträdanden. Den två dagar långa Frykstafesten har något för alla. Och under lördagskvällen väntar den absoluta höjdpunkten; uppträdande av Kilstösa' Erika Jonsson.

Frykstafesten var i år tillbaka där den hör hemma. Cirka 2 500 besökare lockades till tvådagarsfestivalen, något färre än de 3 000 som arrangören hoppades på.

– Tyvärr hade vi väl inte riktigt vädrets makter med oss. Men med tanke på förutsättningarna är vi nöjda. Det här är – och kommer fortsätta vara – en stor familjedag, säger Fredrik Rohm, festivalarrangör.

Under lördagskvällen kom storpublik till Fryksta. Artisten tillika Kilstösen Erika Jonsson kom hem från Stockholm för att uppträda. Hon har gjort sig känd som ett musikfenomen på sociala medier. Dunderhiten Sången om Värmland har i skrivande stund visats över 263 000 gånger på Youtube.

– Jättekul att ha henne här på hemmaplan – definitivt en höjdpunkt. Det var enormt bra drag och många hemvändare kom ner och var med på festen, berättar Fredrik Rohm.

Frykstafesten var i år tillbaka där den hör hemma. Cirka 2 500 besökare lockades till tvådagarsfestivalen, något färre än de 3 000 som arrangören hoppades på.

– Tyvärr hade vi väl inte riktigt vädrets makter med oss. Men med tanke på förutsättningarna är vi nöjda. Det här är – och kommer fortsätta vara – en stor familjedag, säger Fredrik Rohm, festivalarrangör.

Under lördagskvällen kom storpublik till Fryksta. Artisten tillika Kilstösen Erika Jonsson kom hem från Stockholm för att uppträda. Hon har gjort sig känd som ett musikfenomen på sociala medier. Dunderhiten Sången om Värmland har i skrivande stund visats över 263 000 gånger på Youtube.

– Jättekul att ha henne här på hemmaplan – definitivt en höjdpunkt. Det var enormt bra drag och många hemvändare kom ner och var med på festen, berättar Fredrik Rohm.