2015-05-17 18:49

2015-05-17 18:49

Ny hund- och hästklubb i Högboda

HÖGBODA

Åse-Britt Falch, kassör Boda hund- och ridklubb, kunde på söndagen ”inviga” att ridklubben nu också är en hästklubb men även visa upp vad man byggt på klubben.

Vad är det ni har byggt?

– Vi har en tid haft en idé om att göra om en paddock, så vi har äskat pengar och fått 40 000 kronor för det. Så nu har vi förstärkt underlaget och byggt staket runt omkring så man kan ha hundar där. Vi har också byggt en grillplats, skaffat bänkar och bord, men också köpt hundhinder för att kunna köra agility.

Projektet är finansierat med ”Boda-miljonen”, vad är det för pengar?

– För en tid sedan gav Kils kommun en miljon till Högboda och en till Fagerås. Det är byalaget som hr hand om pengarna och därifrån får man sedan äska pengar. Bland annat har Högboda IF asfalterat en gammal rink så man kan köra skateboard, vi har fått ett motionsspår och så har en badplats renoverats.

Vad innebär detta för Högboda i stort?

– Det aktiverar fritidslivet, det blir en aktiv byggd som bygger på frivilligkrafter.

Har ni något på gång den närmsta tiden i klubben?

– Träningar för såväl häst som hund, och träffas och umgås människor och djur. Det blir såväl hoppträningar som dressyr- och agilityträning.

Vad är det ni har byggt?

– Vi har en tid haft en idé om att göra om en paddock, så vi har äskat pengar och fått 40 000 kronor för det. Så nu har vi förstärkt underlaget och byggt staket runt omkring så man kan ha hundar där. Vi har också byggt en grillplats, skaffat bänkar och bord, men också köpt hundhinder för att kunna köra agility.

Projektet är finansierat med ”Boda-miljonen”, vad är det för pengar?

– För en tid sedan gav Kils kommun en miljon till Högboda och en till Fagerås. Det är byalaget som hr hand om pengarna och därifrån får man sedan äska pengar. Bland annat har Högboda IF asfalterat en gammal rink så man kan köra skateboard, vi har fått ett motionsspår och så har en badplats renoverats.

Vad innebär detta för Högboda i stort?

– Det aktiverar fritidslivet, det blir en aktiv byggd som bygger på frivilligkrafter.

Har ni något på gång den närmsta tiden i klubben?

– Träningar för såväl häst som hund, och träffas och umgås människor och djur. Det blir såväl hoppträningar som dressyr- och agilityträning.