2015-02-27 18:35

2015-02-27 18:35

Fårfest med touch av fantasy

KIL: Ull i alla tänkbara former

Den nionde Fårfesten består av ullhantverk i alla upptänkliga former.
– Ull är otroligt hett och inne, säger Karin Granström, Fåreningen Fårfest i Kil.

Förra året besökte 8 000 besökare Fårfesten i Kil, i år hoppas arrangörerna att tangera rekordet. Redan vid invigningen var Sannerudsskolan entré välfylld. När skolchefen Dan Grundström invigningstalat samt klippt det blåa bandet, som naturligtvis bestod av ulltråd, strömmade besökare i alla åldrar in på festområdet.

– Arrangemanget visar att tillväxt är möjlig även när det gäller mjuka värden, menade Catarina Segersten Larsson, som agerade diplomutdelare.

Fårfesten utstrålar fantasi och form hos de 120-talet utställarna och kreativiteten lyser i olika workshops.

– Ull är hett och inne, det är inte bara gamla yllekoftor. Vi får så mycket influenser från olika håll och det börjar märkas nu. Vi har genom åren fått fler utställare från olika länder. Det är en ynnest att få visa bredden på vad man kan göra med ull, säger Karin Granström, Fåreningen Fårfest i Kil.

Som det här med att visa hur vadmalstyg blir till. Skansens pedagoger lyfte gärna på kjolarna och stampade barbent i vattnet till publikens förtjusning.

Förra året besökte 8 000 besökare Fårfesten i Kil, i år hoppas arrangörerna att tangera rekordet. Redan vid invigningen var Sannerudsskolan entré välfylld. När skolchefen Dan Grundström invigningstalat samt klippt det blåa bandet, som naturligtvis bestod av ulltråd, strömmade besökare i alla åldrar in på festområdet.

– Arrangemanget visar att tillväxt är möjlig även när det gäller mjuka värden, menade Catarina Segersten Larsson, som agerade diplomutdelare.

Fårfesten utstrålar fantasi och form hos de 120-talet utställarna och kreativiteten lyser i olika workshops.

– Ull är hett och inne, det är inte bara gamla yllekoftor. Vi får så mycket influenser från olika håll och det börjar märkas nu. Vi har genom åren fått fler utställare från olika länder. Det är en ynnest att få visa bredden på vad man kan göra med ull, säger Karin Granström, Fåreningen Fårfest i Kil.

Som det här med att visa hur vadmalstyg blir till. Skansens pedagoger lyfte gärna på kjolarna och stampade barbent i vattnet till publikens förtjusning.