Det lokala punkrockbandet Cat and the Underdogs ger sig snart ut på turné i England efter några lyckade Sverigespelningar med bland annat Stiff little fingers och Boomtown rats.

Under 2017 släppte bandet sin första EP, The cops are coming, och hyllades av kritiker runt om i världen.

- Vi hade inte förväntat oss de fina recensioner vi fått från såväl Sverige, Kanada och USA för att nämna några. Jätteskoj såklart, och vi fascineras över hur sjutton vår EP spridits så snabbt till fanzines och musiksajter runt om i världen, säger bandets sångare Marcus Ryman.

Tillsammans med bandmedlemmarna Jarle Strand, Åke Källback, Håkan Tyresten och Lars Överström skriver han musik med rötter i 70-talets punk och efter en miniturné i England som äger rum i mars, med stopp i Manchester, Leeds och York, ska de spela på Rebellion Festival i Blackpool i augusti.

- Det hår året ser väldigt spännande ut för oss och festivalspelningen blir nog årets höjdpunkt. Detta är något av punkens Woodstock, och att få bli inbjudna att komma och spela där är en stor ära. Det blir helt sjukt.

Utöver detta finns inbokade spelningar i Göteborg oh Oslo i juni och tanken är att försöka klämma in en och annan hemmaspelning däremellan.

Under 2017 släppte bandet sin första EP, The cops are coming, och hyllades av kritiker runt om i världen.

- Vi hade inte förväntat oss de fina recensioner vi fått från såväl Sverige, Kanada och USA för att nämna några. Jätteskoj såklart, och vi fascineras över hur sjutton vår EP spridits så snabbt till fanzines och musiksajter runt om i världen, säger bandets sångare Marcus Ryman.

Tillsammans med bandmedlemmarna Jarle Strand, Åke Källback, Håkan Tyresten och Lars Överström skriver han musik med rötter i 70-talets punk och efter en miniturné i England som äger rum i mars, med stopp i Manchester, Leeds och York, ska de spela på Rebellion Festival i Blackpool i augusti.

- Det hår året ser väldigt spännande ut för oss och festivalspelningen blir nog årets höjdpunkt. Detta är något av punkens Woodstock, och att få bli inbjudna att komma och spela där är en stor ära. Det blir helt sjukt.

Utöver detta finns inbokade spelningar i Göteborg oh Oslo i juni och tanken är att försöka klämma in en och annan hemmaspelning däremellan.