Vem är du?

- Jag heter Anna, är 24 år och är uppväxt i Molkom men bor nu i Karlstad sen några år tillbaka.

Vad fick dig att börja med konst?

- Jag kan inte minnas att det var något särskilt ögonblick då jag kom på att jag ville måla, det har ju funnits där, ända sen jag var väldigt liten. Jag har väl egentligen alltid letat efter sätt att uttrycka mig på, förutom målandet så har det varit musik, skrivande och fotografering, till exempel

Vad får dig att fortsätta?

- Det ger mig en energi som är svår att hitta någon annanstans. En liten idé föds och växer för att sedan hamna på en målarduk, det är något speciellt. Det kan bli precis så som man har tänkt sig eller något helt oväntat. Oavsett vad så är det en process som jag älskar även om det är lite av en bergochdalbana. 


Hur skulle du beskriva din stil?

-Jag har nog alltid beskrivit mina målningar som abstrakta men det känns inte helt rätt. Motiven grundas ju ändå i min bild av universum. Det är väl fantasimålningar där verkligheten ibland lyser igenom. 


Vad använder du dig av för material?

- Oftast akryl som bas, ibland oljefärg. För ge mig själv chansen att utvecklas så testar jag alltid nya metoder och medier. Att pröva sig fram för att upptäcka hur olika material reagerar tillsammans och vilken effekt det kan ge är väldigt intressant. Det är lite av ett experimenterande i mitt målar-rum. 


Vad inspirerar dig?

- Oftast naturen och hur självklar och okomplicerad den är. Naturen följer inga regler om vilka färgkombinationer som fungerar och inte och ändå är väl orörda skogar, bergstoppar och solnedgången något av det vackraste som finns att betrakta. Jag läste någonstans att 95% av jordens hav är outforskade. Jag är inte säker på hur väl det stämmer men bara den tanken i sig tycker jag är otroligt spännande och inspirerande. Den lilla människan kontra naturens krafter och universums oändlighet tycker jag väldigt fascinerande och det är något som jag själv ser mycket av i mina målningar.

Är du inspirerad av andra konstnärer?

- Absolut, till en viss del. Jag inspireras av konstnärer som verkligen har lyckats arbeta fram en unik och egen stil. Dave White till exempel, tycker jag är helt fantastisk. Dock så tror jag att det är lätt att falla över gränsen från att verkligen se upp till någon till att börja tvivla på sig själv och sin egen förmåga. Att skapa ska vara något glädjefyllt men jag vet hur lätt det är att bli självkritisk när man börjar jämföra sina egna kreationer med någon annans.

Vad är ditt mål med konsten?

- Det vore ju helt underbart att kunna ägna sig åt målandet på heltid såklart men egentligen skulle jag bara vilja vara nöjd precis där jag är nu. Att få måla och förhoppningsvis sprida glädje genom det. Om min, lite obegripliga målning kan få en stressad människa att bara stanna upp i några ögonblick av stilla reflektion så är det värt allt. Det är allt jag någonsin har önskat med min konst. 


Vad gör du vid sidan av konsten?

- Jag jobbar på ett företag här i Karlstad som hyr ut scenbelysning. Förutom det och målandet så umgås jag med vänner och familj, läser och spelar gärna piano.

Har du haft några utställningar/har du några kommande?

- Jag har ställt ut på lite olika ställen, bland annat Nöjesfabriken, Bibliotekshuset och Galleri Graninge. Just nu har jag ingen utställning planerad men jag hoppas på att snart få visa lite nytt som jag har arbetat på. 

Var kan man följa dig? Instagram, facebook, hemsida?

- Jag har en hemsida med en webshop, www.annaedholmart.com. Jag finns på instagram som "annaedholm" och på Facebook har jag en sida som heter Anna Edholm Art. Där får man gärna gå in och kika för att se både work in progress-bilder och de färdiga resultaten. 


Vem är du?

- Jag heter Anna, är 24 år och är uppväxt i Molkom men bor nu i Karlstad sen några år tillbaka.

Vad fick dig att börja med konst?

- Jag kan inte minnas att det var något särskilt ögonblick då jag kom på att jag ville måla, det har ju funnits där, ända sen jag var väldigt liten. Jag har väl egentligen alltid letat efter sätt att uttrycka mig på, förutom målandet så har det varit musik, skrivande och fotografering, till exempel

Vad får dig att fortsätta?

- Det ger mig en energi som är svår att hitta någon annanstans. En liten idé föds och växer för att sedan hamna på en målarduk, det är något speciellt. Det kan bli precis så som man har tänkt sig eller något helt oväntat. Oavsett vad så är det en process som jag älskar även om det är lite av en bergochdalbana. 


Hur skulle du beskriva din stil?

-Jag har nog alltid beskrivit mina målningar som abstrakta men det känns inte helt rätt. Motiven grundas ju ändå i min bild av universum. Det är väl fantasimålningar där verkligheten ibland lyser igenom. 


Vad använder du dig av för material?

- Oftast akryl som bas, ibland oljefärg. För ge mig själv chansen att utvecklas så testar jag alltid nya metoder och medier. Att pröva sig fram för att upptäcka hur olika material reagerar tillsammans och vilken effekt det kan ge är väldigt intressant. Det är lite av ett experimenterande i mitt målar-rum. 


Vad inspirerar dig?

- Oftast naturen och hur självklar och okomplicerad den är. Naturen följer inga regler om vilka färgkombinationer som fungerar och inte och ändå är väl orörda skogar, bergstoppar och solnedgången något av det vackraste som finns att betrakta. Jag läste någonstans att 95% av jordens hav är outforskade. Jag är inte säker på hur väl det stämmer men bara den tanken i sig tycker jag är otroligt spännande och inspirerande. Den lilla människan kontra naturens krafter och universums oändlighet tycker jag väldigt fascinerande och det är något som jag själv ser mycket av i mina målningar.

Är du inspirerad av andra konstnärer?

- Absolut, till en viss del. Jag inspireras av konstnärer som verkligen har lyckats arbeta fram en unik och egen stil. Dave White till exempel, tycker jag är helt fantastisk. Dock så tror jag att det är lätt att falla över gränsen från att verkligen se upp till någon till att börja tvivla på sig själv och sin egen förmåga. Att skapa ska vara något glädjefyllt men jag vet hur lätt det är att bli självkritisk när man börjar jämföra sina egna kreationer med någon annans.

Vad är ditt mål med konsten?

- Det vore ju helt underbart att kunna ägna sig åt målandet på heltid såklart men egentligen skulle jag bara vilja vara nöjd precis där jag är nu. Att få måla och förhoppningsvis sprida glädje genom det. Om min, lite obegripliga målning kan få en stressad människa att bara stanna upp i några ögonblick av stilla reflektion så är det värt allt. Det är allt jag någonsin har önskat med min konst. 


Vad gör du vid sidan av konsten?

- Jag jobbar på ett företag här i Karlstad som hyr ut scenbelysning. Förutom det och målandet så umgås jag med vänner och familj, läser och spelar gärna piano.

Har du haft några utställningar/har du några kommande?

- Jag har ställt ut på lite olika ställen, bland annat Nöjesfabriken, Bibliotekshuset och Galleri Graninge. Just nu har jag ingen utställning planerad men jag hoppas på att snart få visa lite nytt som jag har arbetat på. 

Var kan man följa dig? Instagram, facebook, hemsida?

- Jag har en hemsida med en webshop, www.annaedholmart.com. Jag finns på instagram som "annaedholm" och på Facebook har jag en sida som heter Anna Edholm Art. Där får man gärna gå in och kika för att se både work in progress-bilder och de färdiga resultaten.