Vi har kommit en bit in på nya året. Våren är i antågande och det känns hur bra som helst. Vintervitt och minusgrader i all ära, men visst längtar man efter vårvärme och lite grönt nu.

Jag är egentligen ingen vintermänniska och även om marken är täckt av snö och det knastrar under fötterna, så kämpar jag med levande ljus och en värmande brasa i öppna spisen, för att kompensera mot vintermörkret.

Jag är intresserad av och nyfiken på trender och tycker det är kul att följa svängningar och inredningsstilar. Däremot är jag inte supersnabb på att anamma dem i mitt hem. Jag känner efter och tar in det nya, men ser ändå till helheten i mitt hem. Vad passar in och vad gör det inte. Det är viktigt för mig bevara min personliga stil, samtidigt som jag låter mig inspireras. Perfekta hem och trendiga uppslag i inredningsmagasin, får inte leda till stress och press i ett försök att efterlikna det i våra egna hem. Istället tycker jag man ska utgå från de förutsättningar man har, omge sig med möbler, färger och inredning man tycker om, samt utgå från det som redan finns hemma. Vilken typ av boende har jag? Vad passar in hos mig? Som tur är verkar det vara just detta som är den största inredningstrenden 2018. Att inte vara så ”trendig”, utan att gå sin egen väg och satsa på långsiktiga inköp. Det som är jag och det som jag mår bra av att ha runtomkring mig.  Att investera i något jag gillar, som samtidigt är hållbart och etiskt rätt.

 

Tre inredningstips för våren:

1. Den gröna trenden fortsätter under våren. Satsa på gröna, gärna stora växter, som tillexempel palmer, i ditt hem. Härligt att se på, men som också ger positiv energi i ett rum. Placera gärna växterna i handgjorda krukor i naturliga färger. Skulpturer och keramik är hett och personliga vaser i olika former är både kul och snyggt i inredningen. Mixa gärna med varma jordnära färger på textilier i sammet.

2. På kuddar, plädar och gardiner ser jag gärna färger som beige, rosa och ljusbrunt, tillsammans med vita nyanser. Vågar man lite starkare färger är gult och starkare rosa helt rätt. Linne och sammet är material som går fint ihop. Inred med lugna färger på stora ytor, men våga gärna färgklickar på detaljer och textilier.

3. Marmortrenden har funnits med ett tag och den återkommer, om än i lite mörkare färger och i olika stenslag. Så snyggt och så rätt. En elegant och modern stil som mixas med det lite mer bohemiska. Uppdatera ditt kök med inredningsdetaljer i naturmaterial och med svart som accentfärg. Ett lyft för hela köket. Går du i ”göra om köket tankar” skulle jag satsa på en guldfärgad diskho till en mattgrå, lite mörkare inredning, och med en mattslipad ljusgrå stenskiva till. Med en ljusare bänkskiva och med öppna hyllor blir intrycket mjukare och varmare.

 

Våren är en aktiv tid i våra trädgårdar. Jag ser så framemot de första små blommorna som letar sig upp ur jorden. Att få plantera i mina krukor och urnor och fixa det sista i vårt nybyggda poolhus som blev klart i höstas. Snart kan vi öppna dörrarna, ta med ett gäng filtar ut och sätta oss mot solväggen och lyssna på takdropp och fågelkvitter, och alltid med en stor kaffekopp i handen. Visst längtar man… Snart så! Snart är det vår.

 

- Malin Sjöström

Jag är egentligen ingen vintermänniska och även om marken är täckt av snö och det knastrar under fötterna, så kämpar jag med levande ljus och en värmande brasa i öppna spisen, för att kompensera mot vintermörkret.

Jag är intresserad av och nyfiken på trender och tycker det är kul att följa svängningar och inredningsstilar. Däremot är jag inte supersnabb på att anamma dem i mitt hem. Jag känner efter och tar in det nya, men ser ändå till helheten i mitt hem. Vad passar in och vad gör det inte. Det är viktigt för mig bevara min personliga stil, samtidigt som jag låter mig inspireras. Perfekta hem och trendiga uppslag i inredningsmagasin, får inte leda till stress och press i ett försök att efterlikna det i våra egna hem. Istället tycker jag man ska utgå från de förutsättningar man har, omge sig med möbler, färger och inredning man tycker om, samt utgå från det som redan finns hemma. Vilken typ av boende har jag? Vad passar in hos mig? Som tur är verkar det vara just detta som är den största inredningstrenden 2018. Att inte vara så ”trendig”, utan att gå sin egen väg och satsa på långsiktiga inköp. Det som är jag och det som jag mår bra av att ha runtomkring mig.  Att investera i något jag gillar, som samtidigt är hållbart och etiskt rätt.

 

Tre inredningstips för våren:

1. Den gröna trenden fortsätter under våren. Satsa på gröna, gärna stora växter, som tillexempel palmer, i ditt hem. Härligt att se på, men som också ger positiv energi i ett rum. Placera gärna växterna i handgjorda krukor i naturliga färger. Skulpturer och keramik är hett och personliga vaser i olika former är både kul och snyggt i inredningen. Mixa gärna med varma jordnära färger på textilier i sammet.

2. På kuddar, plädar och gardiner ser jag gärna färger som beige, rosa och ljusbrunt, tillsammans med vita nyanser. Vågar man lite starkare färger är gult och starkare rosa helt rätt. Linne och sammet är material som går fint ihop. Inred med lugna färger på stora ytor, men våga gärna färgklickar på detaljer och textilier.

3. Marmortrenden har funnits med ett tag och den återkommer, om än i lite mörkare färger och i olika stenslag. Så snyggt och så rätt. En elegant och modern stil som mixas med det lite mer bohemiska. Uppdatera ditt kök med inredningsdetaljer i naturmaterial och med svart som accentfärg. Ett lyft för hela köket. Går du i ”göra om köket tankar” skulle jag satsa på en guldfärgad diskho till en mattgrå, lite mörkare inredning, och med en mattslipad ljusgrå stenskiva till. Med en ljusare bänkskiva och med öppna hyllor blir intrycket mjukare och varmare.

 

Våren är en aktiv tid i våra trädgårdar. Jag ser så framemot de första små blommorna som letar sig upp ur jorden. Att få plantera i mina krukor och urnor och fixa det sista i vårt nybyggda poolhus som blev klart i höstas. Snart kan vi öppna dörrarna, ta med ett gäng filtar ut och sätta oss mot solväggen och lyssna på takdropp och fågelkvitter, och alltid med en stor kaffekopp i handen. Visst längtar man… Snart så! Snart är det vår.

 

- Malin Sjöström